Hill twijfelt aan intenties Verstappen: 'Een inschattingsfout of een opzettelijke beuk?' Formule 1
Formule 1

Hill twijfelt aan intenties Verstappen: 'Een inschattingsfout of een opzettelijke beuk?'

Hill twijfelt aan intenties Verstappen: 'Een inschattingsfout of een opzettelijke beuk?'

Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, is uiterst kritisch op de prestaties van Max Verstappen in Monza. Het incident met Lewis Hamilton toont aan dat de Nederlander op beslissende momenten niet het hoofd koel weet te houden, zo denkt Hill. De verantwoordelijkheid voor de botsing ligt volledig bij Verstappen.

Na een klapper in bocht 1 eindigde de Grand Prix van Italië abrupt voor de twee titelkandidaten. Hill heeft de nodige ervaring als het gaat om hevige strijd om de titel, aangezien hij het moest opnemen tegen Michael Schumacher. 'Ik denk dat dit soort gevechten heel erg spannend en fascinerend zijn. Het is erg jammer dat in deze sport rivaliteit altijd tot ongelukken leidt', aldus de Britse oud-coureur bij Motorsport.com. 'Dit was zeker geen vaardigheid of kunde, maar gewoon een gebrek aan zelfbeheersing', zo doelt hij op het optreden van Verstappen.

'Het was vermijdbaar contact. Ik vraag met af of dit een inschattingsfout of een opzettelijke beuk was.' De stewards oordeelden na de race dat de schuld bij Verstappen lag, omdat hij achter zijn tegenstander lag bij het ingaan van de bocht. 'Ze gaan er allebei hard in, maar om iemand buitenom in te halen moet je minimaal een wiel voor de auto van je tegenstander hebben. Dit was bij Verstappen zeker niet het geval.' Als gevolg hiervan kwam de Red Bull-coureur op de bulten langs de baan terecht, waardoor zijn auto opstuitte en op de W12 van Hamilton belandde. 'Het was een heftig ongeluk. Ik heb foto's gezien waarom duidelijk te zien was hoe een wiel van de Red Bull op het hoofd van Hamilton kwam.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws