Honda bevestigt gesprekken met McLaren: 'Maar nog geen concreet plan voor terugkeer in F1' Formule 1
Formule 1

Honda bevestigt gesprekken met McLaren: 'Maar nog geen concreet plan voor terugkeer in F1'

Honda bevestigt gesprekken met McLaren: 'Maar nog geen concreet plan voor terugkeer in F1'

Koji Watanabe heeft aangegeven dat Honda nog geen concrete plannen heeft voor de officiële terugkeer in de Formule 1, maar tegelijkertijd zijn er wel gesprekken geweest met McLaren. De president van HRC (Honda Racing Corporation, red.) vindt het nog niet belangrijk om een samenwerking aan te kondigen en wacht dus geduldig op het vaststellen van de reglementen. Wel wil Honda dit jaar nog duidelijk hebben of de intrede doorgang zal vinden.

Honda heeft zich ingeschreven als motorleverancier voor het 2026-seizoen. Meer is er momenteel nog niet duidelijk over de terugkeer van de Japanse motorfabrikant. 'We hebben nog geen concreet plan voor onze terugkeer in de Formule 1', geeft Watanabe toe bij Formula1.com. 'Ik wil nog iets meer zien van de regels en ik heb tijd nodig om het te bespreken met Honda voordat er een beslissing wordt genomen over een eventuele terugkeer.'

Voorlopig is het dus alleen bekend dat Honda zich heeft ingeschreven voor 2026. Een potentiële partner is nog niet concreet genoemd, al gingen er geruchten rond dat McLaren mogelijk trek had in een hernieuwde samenwerking. Het kiezen van een team is echter nog niet het belangrijkste voor Honda, aangezien de motorleverancier hier nog meer kan wachten 'tot na het einde van het jaar', volgens Watanabe. Voor het begin van 2024 wil Honda wel duidelijk hebben of de plannen voor een intrede door worden gezet.

Watanabe bevestigt gesprekken met McLaren

Toch spelen er wel voldoende dingen op de achtergrond. Er zijn gesprekken geweest met Red Bull Racing, maar de Oostenrijkse renstal koos voor een samenwerking met Ford. Ook McLaren heeft contact opgenomen met Honda. 'Het is best normaal om met elkaar te communiceren. We hebben het over een Formule 1-familie. Het was wel een informeel gesprek. We hebben niks gezegd over voorwaarden van een potentiële deal, besluit de HRC-president.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws