Red Bull onbereikbaar volgens Schumacher: 'Ferrari doet er te lang over om het gat te dichten' Formule 1
Formule 1

Red Bull onbereikbaar volgens Schumacher: 'Ferrari doet er te lang over om het gat te dichten'

Red Bull onbereikbaar volgens Schumacher: 'Ferrari doet er te lang over om het gat te dichten'

Ralf Schumacher is bang dat Ferrari het gat met Red Bull Racing niet kan dichten dit seizoen, vertelt hij op het YouTube-kanaal van Formel1. Mocht dit wel lukken, dan is hij van mening dat het te laat in het seizoen zal zijn. Volgens de oud-coureur zal het een kat in het bakkie zijn voor Max Verstappen om zijn wereldtitel te prolongeren en wordt het voor de concurrentie dit seizoen nog te lastig om echt weerstand te bieden.

Het was een perfecte start voor Red Bull tijdens de openingsrace in Bahrein. Verstappen won meteen de eerste race van het seizoen met een degelijke voorsprong op de nummer twee, zijn teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan reed dan op zijn beurt ook ver voor op de verrassende nummer drie, Aston Martin-coureur Fernando Alonso. Met het eerste één-tweetje van het seizoen was het dus een prima start voor de Oostenrijkse renstal.

Voor de andere teams was de openingsrace wat minder. Ferrari had te kampen met het uitvallen van Charles Leclerc, door technische problemen met de auto. Carlos Sainz reed een tijdje op de derde plek maar werd tegen het einde ingehaald door Alonso, die uiteindelijk de podiumplek opeiste. Mercedes had het ook lastig, aangezien de auto nog niet naar behoren rijdt, maar coureurs Lewis Hamilton en George Russell eindigden respectievelijk op de vijfde en zevende plek.

Schumacher: 'Ik ben bang dat het al te laat is voor Ferrari'

Het is duidelijk dat de Red Bull-bolide ver boven de rest van de grid uitsteekt. Leclerc gaf ook in een interview na de race aan dat hij niet verwachtte hoger dan de derde plek te eindigen, mits zijn auto niet was uitgevallen. Schumacher voorspelt dus dat dit seizoen weer een makkelijke dubbele winst zal zijn voor Red Bull: het winnen van de wereldtitel en het constructeurskampioenschap ligt in het verschiet.

Schumacher denkt namelijk niet dat Ferrari echt nog weerstand kan gaan brengen. 'Ik denk echt dat het te lang gaat duren om het gat te dichten', vertelt Schumacher. 'Als het ze wel nog lukt, ben ik bang dat het te laat is en Red Bull al niet meer in te halen is.' Volgens Schumacher is technisch ongeluk het enige waar Ferrari nog op kan hopen.

'Ik zou het wel leuker vinden als Ferrari wat tegengas kan bieden', zegt de oud-coureur, die vaststelt dat het anders een saai seizoen zal worden. 'Mocht Ferrari achterblijven, dan wordt het een gevecht tussen de twee Red Bull-teamgenoten.' Red Bull staat na de eerste race al 31 punten voor op Ferrari in het klassement.

Schumacher ziet potentie in Aston Martin: 'Maar nu nog niet'

Schumacher ziet ook potentie in Aston Martin, die een sterke openingsrace hebben gereden. 'Maar ik zie ze niet strijden voor de titel', constateert de Duitser. 'Ze hebben nog veel te leren en moeten nog wennen aan het racen tegen de topteams.' Volgens Schumacher kan alleen de ervaring van Alonso niet ervoor zorgen dat Aston Martin constant successen zal boeken. 'Het is een relatief jong team en ze zullen nog fouten maken, maar dat haalt niet weg dat ze nog kunnen groeien. Er zit zeker potentie, maar voor dit jaar is het nog te vroeg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws