'Gekke Honda-ingenieurs' van belang in succes Verstappen-Red Bull: 'Hoop dat dat zo blijft' Formule 1
Formule 1

'Gekke Honda-ingenieurs' van belang in succes Verstappen-Red Bull: 'Hoop dat dat zo blijft'

'Gekke Honda-ingenieurs' van belang in succes Verstappen-Red Bull: 'Hoop dat dat zo blijft'

Honda kan niet zonder de Formule 1 als het het 'gekke' imago wil behouden. Dat vertelt afzwaaiend ontwerpgoeroe Yasuaki Asaki in gesprek met The Race. Volgens de Japanse topman komt het succes van de autofabrikant in de koningsklasse van de autosport mede dankzij 'gekke ingenieurs'.

Dat lijkt nu verloren te gaan, nu Honda wel wil terugkeren in 2026, maar nog niet zeker is van deelname. 'Honda was altijd een bedrijf met gekke ingenieurs. Maar tegen de tijd dat ik bij het F1-project kwam, was het bedrijf heel normaal aan het worden - saaie ingenieurs met een heel normale manier van spreken', vertelt Asaki. 'Nu we wereldkampioen zijn geworden, zijn we weer een groep gekke ingenieurs geworden.'

Asaki hoopt dat het Honda dat bestaat uit zulke gekke ingenieurs doorgaat met wat het doet. Er moet buiten kaders worden gedacht om succes te boeken. 'Dat maakte Honda, Honda, in de oude tijden', gaat de vertrekkende topman verder. 'En winnen in de Formule 1 brengt zulke ingenieurs weer naar Honda. Ik hoop dat Honda dat zo blijft houden.'

Verschil in toewijding Honda bij F1 en MotoGP

De Formule 1 is daarin van belang, denkt Asaki. Zo is de toewijding van het Japanse merk aan de autosport altijd een dingetje geweest vergeleken met hoe het in de MotoGP is. 'Het Honda dat ik vroeger leuk vond, was het Honda in de Formule 1. Het is geen gewoon bedrijf. Dit is misschien de manier waarop Honda een gewoon bedrijf wordt, zonder F1. Maar ik hoop dat het oude Honda, het gekke Honda dat ik leuk vond, zal blijven bestaan', aldus Asaki.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws