Horner: 'Alleen getover kan klassiek 2020-seizoen voorkomen' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Alleen getover kan klassiek 2020-seizoen voorkomen'

Horner: 'Alleen getover kan klassiek 2020-seizoen voorkomen'

Christian Horner denkt dat we volgend jaar een klassiek seizoen te zien zullen krijgen. Met de stabiele regelgeving en drie topteams die vorig jaar races konden winnen, gelooft de Red Bull-teambaas er heilig in dat we volgend jaar het spannendste seizoen van het hybride-tijdperk zullen gaan zien.

'Alleen als een van de teams iets uit de hoge hoed weet te toveren, krijgen we geen klassiek en spannend jaar tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. De continuïteit in de regels staat dit toe', zo opent de Brit volgens Motorsport.

De reglementen van 2020 zijn vrijwel hetzelfde als die van 2019. Dit staat de teams toe om te bouwen op de bolides van vorig jaar, die als goede fundering gelden voor de nieuwe auto's. Bovendien rijden de teams met de 2019-banden dus ook aan de ophanging en bandengerelateerde onderdelen zullen geen rare aanpassingen gemaakt hoeven worden.

Red Bull heeft in het verleden kracht getoond

De strengere regels rondom de voorvleugel die na 2018 in werking traden hebben Red Bull vorig jaar de das om gedaan. De Oostenrijkers kregen de nieuwe voorvleugel niet onder de knie, pas vanaf de Grand Prix van Oostenrijk wisten ze de balansproblemen achter zich te laten.

Lees ook: Was het Red Bull dat in 2019 als eerste met de krachtbron sjoemelde?

Horner weet dat Red Bull in het verleden ook heeft laten zien dat ze vanaf het begin voor de titel kunnen strijden: 'Kijk maar naar 2017. Toen begonnen wij bijzonder competitief. We hadden in Melbourne op de eerst startrij moeten staan en de tweede race in China wonnen we. In 2020 kan dit weer.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

F1Maximaal zoekt een stagair(e) per 1 februari aanstaande!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws