Horner draagt F1-succes Red Bull en Verstappen op aan Mateschitz bij FIA-gala Formule 1
Formule 1

Horner draagt F1-succes Red Bull en Verstappen op aan Mateschitz bij FIA-gala

Horner draagt F1-succes Red Bull en Verstappen op aan Mateschitz bij FIA-gala

Christian Horner heeft het succes van Red Bull Racing in 2022 opgedragen aan Dietrich Mateschitz, de in oktober overleden oprichter van het energiedrankjesmerk. Red Bull won het afgelopen seizoen zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap, maar verloor Mateschitz na een lang ziekbed.

Horner sprak tijdens de jaarlijkse FIA-ceremonie zijn dankwoord uit en begon te vertellen over hoe hij zoveel coureurs zag die verbonden waren aan Red Bull. 'Wat ik zou willen zeggen, is dat ik veel video's heb bekeken en ik denk dat we op al die video's van al deze verschillende kampioenschappen het Red Bull-logo op zoveel auto's in zoveel kampioenschappen hebben gezien', aldus de Red Bull-teambaas, geciteerd door RaceFans.

'En ik wil dit kampioenschap, deze trofee, opdragen aan een heel speciale man die zoveel heeft gedaan voor de autosport en zoveel heeft gedaan voor de Formule 1', gaat Horner verder. Mateschitz was een groot autosportliefhebber en dat was volgens Horner te zien tijdens het gala. 'Hij heeft zoveel coureurs in de zaal vanavond een kans gegeven in zoveel categorieën. Hij gaf duizenden ingenieurs en technici, monteurs de kans en ik denk dat hij aantoonbaar meer heeft gedaan voor de autosport dan enig ander persoon in de geschiedenis. Daarom wil ik dit opdragen aan Dietrich Mateschitz.'

Mateschitz zag Verstappen tweede F1-titel winnen

Max Verstappen won in 2022 opnieuw de coureurstitel. Dat gebeurde in Japan en Mateschitz heeft dat volgens Horner nog mee mogen maken. 'Gelukkig zag hij Max het kampioenschap winnen in Japan, ook al was er wat verwarring over de punten daar, maar gelukkig won Max het vroeg en zag hij het. En het volgende raceweekend, de dag nadat hij was overleden, wisten we deze (constructeurs)trofee te winnen. Het is heel speciaal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws