Horner in de wolken: 'Weer een fantastische prestatie van Max' Formule 1
Formule 1

Horner in de wolken: 'Weer een fantastische prestatie van Max'

Horner in de wolken: 'Weer een fantastische prestatie van Max'

Christian Horner was zeer blij met de poleposition van Max Verstappen in Silverstone. Volgens de Brit was het weer een fantastische prestatie van de Nederlander. De omstandigheden waren niet makkelijk, en dat zorgde er juist voor dat Verstappen uitblonk en een dijk van een ronde neer kon zetten toen de baan opdroogde.

Tijdens de derde vrije training begon het al een beetje te regenen in Silverstone, en later tijdens de Formule 2-race was het behoorlijk nat. Voorafgaand aan de kwalificatie druppelde het nog een beetje, maar toen was het asfalt al nat geregend. Daardoor gingen sommige coureurs in Q1 naar buiten op intermediates, maar uiteindelijk kwam er duidelijk een droge lijn op het circuit. Verstappen voelde zich hoe dan ook als een vis in het water.

'Het was typisch Brits weer: het regende terwijl de zon scheen', lacht Horner bij Verstappen.com. 'Dit veroorzaakte enige complicaties voor ons, maar het lijkt erop dat de race droger zal zijn, dus we hoeven niet tussen regenbanden en slicks te wisselen zoals vandaag', legt de Brit uit. 'Het was opnieuw een geweldige prestatie van Max, zijn vijfde opeenvolgende poleposition', glundert de Red Bull Racing-teambaas.

Horner: 'Vanwege het weer niet veel kunnen doen met trainingsdata'

Nu de Formule 1 eindelijk weer een 'normaal' weekend kent, zonder een Sprint en aangepaste formats, hadden de teams drie trainingen de tijd om aan de auto te werken en de bolide optimaal af te stellen. 'Vanwege de wisselende weersomstandigheden hebben we niet veel kunnen doen met de trainingsdata, maar we hebben wel de poleposition behaald', benadrukt Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws