Verstappen bekommert zich niet om Pérez: 'Moet je aan Helmut of Christian vragen' Formule 1
Formule 1

Verstappen bekommert zich niet om Pérez: 'Moet je aan Helmut of Christian vragen'

Verstappen bekommert zich niet om Pérez: 'Moet je aan Helmut of Christian vragen'

Max Verstappen pakte de poleposition op Silverstone voor de vijfde keer op een rij, waar teamgenoot Sergio Pérez voor de vijfde keer op een rij Q3 niet wist te halen. Volgens Verstappen moet je Q3 halen met een auto als de RB19, maar kan zich er verder niet echt om bekommeren. De Nederlander grapte dat hij ook wel in zijn eentje kan vechten voor het kampioenschap.

Pérez kon opnieuw niet imponeren na zijn al redelijk lange reeks van teleurstellende kwalificaties. In Monaco crashte hij in Q1, in Spanje en in Canada ging het niet lekker, en in Oostenrijk was hij slachtoffer van de track limits. Ook in Silverstone was de gifbeker nog niet leeg. Pérez gaf uit dat het kwam door de baanomstandigheden en dat hij het de laatste tijd moeilijk heeft als de omstandigheden zo wisselvallig zijn. Daar heeft Verstappen niet echt een boodschap aan, en hij maakt zich ook niet druk om hoe vervelend het is voor Red Bull Racing zelf.

'Dat moet je aan Helmut of Christian vragen', kaart Verstappen aan bij NU.nl. 'We vechten voor het kampioenschap, maar dat kan ik in mijn eentje ook wel', lacht de Nederlander. Inmiddels heeft hij 229 punten verzameld nadat hij uit Oostenrijk vertrok met de maximale score van 34 punten. 'Ik weet niet waarom het misging vandaag, maar Q3 met onze auto is wel een noodzaak', besluit Verstappen. Pérez staat nog wel op de tweede plek in het kampioenschap, maar zijn achterstand wordt steeds groter. Daniel Ricciardo wordt de laatste tijd vaak genoemd als mogelijk vervanger van de Mexicaan. 'Daniel doet zijn werk goed in de simulator, dat verbaast me ook niet, want hij is zijn talent niet verloren. Ik denk dat hij lekker in zijn vel zit bij ons.'

Verstappen gaat niet over tweede rijder

Ricciardo mag in Silverstone na afloop van het raceweekend ook een test doen voor Red Bull, en dan zijn ze van plan om zijn data uitgebreid te analyseren. 'Hij luistert veel mee en vraagt veel. Ik ken Daniel heel goed, dus we kunnen over veel dingen praten', laat Verstappen weten. Of Ricciardo dan echt in aanmerking komt voor het tweede Red Bull-zitje, is niet duidelijk, maar daar wil Verstappen ook niks mee te maken hebben. 'Daar ga ik niet over', lacht de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws