Horner openbaart: 'Hadden eigenlijk gepland om eenstopper te doen met Verstappen' Formule 1
Formule 1

Horner openbaart: 'Hadden eigenlijk gepland om eenstopper te doen met Verstappen'

Horner openbaart: 'Hadden eigenlijk gepland om eenstopper te doen met Verstappen'

De Grand Prix van Qatar was op strategisch gebied een interessante. Veel teams twijfelden tussen de een- of tweestopper. Uiteindelijk hanteerden vier teams de een-stop-strategie, maar dankzij een aantal klapbanden was het maar de vraag of dit zou lukken. Max Verstappen kwam drie keer binnen voor nieuw rubber, maar idealiter zou hij maar een keer binnen zijn gekomen, zo stelt teambaas Christian Horner.

'We waren eigenlijk van plan om maar een stop te doen. Toen we echter zagen dat Lewis (Hamiton, red.) vooraan ging stampen, moesten wij harder pushen', aldus Horner bij Formel1.de. Het lukte Verstappen in zijn Red Bull echter niet om zijn titelrivaal onder druk te zetten. Zonder echt in de problemen te komen, reed Hamilton naar de overwinning. Horner benadrukt echter dat het snelheidsverschil er alleen in de eerste stint was.

'Tijdens de eerste stint was duidelijk te zien dat Hamilton sneller was. Daarna waren wij echter in staat om hem bij te houden.' Tegen het eind van de race reed Verstappen, op de harde band, de snelste raceronde, nog voordat hij overstapte op het zachtste rubber. 'Dat was erg positief. Daarmee hebben we wel gezien dat we niet kansloos zijn.' De achilleshiel lag bij Red Bull vooral in bocht 6 van het Qatarese circuit. 'In deze bocht hebben we vanaf de eerste tot de laatste ronde tijd verloren dit weekend. Dat moeten we begrijpen en verbeteren.'

'Virtual Safety Car kostte Perez het podium'

De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, miste het podium op een haar na, hetgeen vooral door de Virtual Safety Car kwam volgens Horner. 'We zagen een te groot risico bij Perez om de race af te maken op de harde band, vooral toen we zagen wat er bij Bottas gebeurde.' Daarom besloot Red Bull om de Mexicaan binnen te halen voor een tweede stop. 'Ik denk dat deze strategie goed had gewerkt als er geen VSC was geweest in de laatste ronden.' Uiteindelijk kwam Perez een aantal seconden tekort op Fernando Alonso, mede omdat hij na zijn stop in verkeer terecht kwam. Vaan een mislukte strategie wil Horner echter niets weten. 'Het was gewoon gelukt zonder VSC.'

Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar. Wordt hij nog wereldkampioen? Zet in en win.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws