Horner ziet vertrouwen bij Pérez stijgen: 'Hij haalt nu de resultaten binnen' Formule 1
Formule 1

Horner ziet vertrouwen bij Pérez stijgen: 'Hij haalt nu de resultaten binnen'

Horner ziet vertrouwen bij Pérez stijgen: 'Hij haalt nu de resultaten binnen'

Christian Horner ziet dat Sergio Pérez eindelijk de resultaten op de mat legt die Red Bull Racing graag van de Mexicaan wilt zien. Na drie podiums op rij kan Pérez eindelijk naar de derde plek kijken in de WK-stand en helpt hij Red Bull in de strijd op de constructeurstitel. Sinds de zomerstop heeft de Mexicaan het vertrouwen in de auto gevonden volgens de teambaas van Red Bull. 'Hij is alleen maar sterker geworden.'

De huidige teamgenoot van Max Verstappen kwam vorige winter over van Racing Point. Hiermee verving Red Bull de matig presterende Alexander Albon en kon Pérez het team wat ervaring brengen. Toch was de eerste helft van het seizoen niet geweldig van de Mexicaan. Pérez stond voor de zomerstop slechts tweemaal op het podium, waarvan één keer de overwinning in Baku was. Na wat ongelukkige resultaten in de eerste races van de tweede seizoenshelft heeft de Mexicaan nu drie podiums op rij op zijn naam staan.

'Het is lastig om een team binnen te stappen en gelijk snel te zijn', legt Horner uit bij Autosport.com. 'Het is een hele nieuwe auto die heel anders aanvoelt en daar moest Sergio in het begin heel erg aan wennen. Daarnaast wordt een coureur ook in een hele andere omgeving gegooid en de verwachtingen waren heel hoog. Het heeft dan misschien wel even geduurd, maar we zijn heel blij dat Sergio zijn momentum heeft gevonden.'

'Zelfvertrouwen bij Pérez hoog'

Door de goede resultaten van de Mexicaan in de laatste races is de zelfverzekerdheid bij het team van Red Bull hoog. Dat komt niet in de laatste plaats door het feit dat hun tweede rijder ook het zelfvertrouwen heeft weten te vinden. 'Na Hongarije heeft Sergio steeds meer vertrouwen in de auto gekregen. Daardoor is het zelfverzekerdheid in hemzelf ook alleen maar groter geworden. Zijn resultaten laten zien dat hij alleen maar sterker aan het worden is', besluit Horner.

Denk je dat Hamilton Verstappen zal verslaan in Brazilië? Zet in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws