Houdt Pourchaire de Alfa Romeo-bank nog een jaartje warm na succes Zhou? Formule 1
Formule 1

Houdt Pourchaire de Alfa Romeo-bank nog een jaartje warm na succes Zhou?

Houdt Pourchaire de Alfa Romeo-bank nog een jaartje warm na succes Zhou?

Théo Pourchaire, Formule 2-coureur en toptalent van de Alfa Romeo-juniorenacademie, staat te trappelen om de stap naar de Formule 1 te maken. Het is nog maar de vraag of dat hem in 2023 al gaat lukken. Zhou Guanyu heeft in zijn eerste wedstrijden voor de Zwitserse renstal namelijk prima gepresteerd, en dat zou hem ook voor volgend jaar een stoeltje op kunnen leveren.

In het Zwitserse Blick wordt namelijk gesuggereerd dat Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur tevreden is over het werk dat de Chinees tot nu toe geleverd heeft. Daarom zou hij het 'experiment' - Zhou na zijn Formule 2-jaar in de F1-cockpit plaatsen - nog een jaartje door willen zetten. Goed nieuws voor de rookie van 2022, maar minder goed nieuws voor Pourchaire.

De ambitieuze Fransman keek vast niet met een onprettig gevoel naar hoe Zhou in 2022 de stap zette naar het F1-team. Zhou presteerde in de F2 namelijk prima, maar was destijds beslist niet met afstand de beste coureur van de subklasse. Het leek dus een coureur die voor de pijlsnelle Pourchaire, momenteel werkzaam bij ART Grand Prix, niet onmogelijk te overklassen was.

Zhou consistent en snel

Bij zijn debuut scoorde Zhou meteen een punt, waarna hij zeven wedstrijden droogstond. Gedurende deze wedstrijden kende hij met regelmaat ongeluk: maar liefst drie keer zag hij de eindstreep niet. Met een prima achtste plaats in Canada vergrootte de in Shanghai geboren coureur zijn puntentotaal, tot tevredenheid van zijn teambaas.

Zhou is over het algemeen snel en maakt weinig fouten, en dat zou hem voor 2023 een aantrekkelijkere kandidaat kunnen maken dan Pourchaire. Pourchaire, die momenteel tweede staat in het Formule 2-kampioenschap, lijkt dus nog een jaartje de bank warm te kunnen houden bij de Zwitserse renstal. Hij staat echter wel bekend als een van de grotere talenten van de huidige Formule 2-grid, dus mocht Alfa Romeo hem ook na 2023 niets te bieden hebben, dan zouden er elders mogelijkheden kunnen liggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws