Ferrari loopt vóór weekend in Silverstone al tegen problemen aan bij bolide Sainz Formule 1
Formule 1

Ferrari loopt vóór weekend in Silverstone al tegen problemen aan bij bolide Sainz

Ferrari loopt vóór weekend in Silverstone al tegen problemen aan bij bolide Sainz

Ferrari is voorafgaand aan het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië al tegen technische problemen aangelopen. De renstal uit Maranello heeft een foutloos weekend nodig om het gat naar Red Bull Racing te dichten, maar kwam er bij het opstarten van de bolide van Carlos Sainz achter dat er iets mis was. Middels het gebruik van een reservechassis hopen ze het probleem weg te werken.

Bij de Italiaanse tak van Motorsport.com wordt gemeld dat Ferrari het chassis van de Madrileen vervangen heeft in Silverstone, net zoals ze tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje al deden. De monteurs hadden de F1-75 in elkaar gezet en slingerden de motor aan. Meteen moest Ferrari de motor weer uitzetten, er ging iets mis bij het onderdeel.

De telemetrie toonde een probleem met het brandstofsysteem in de tank. Het brandstofsysteem bestaat uit drie pompen en de eerste pomp zou naar verluidt niet naar behoren gewerkt hebben. Het vervangen van zo'n pomp is een te ingewikkelde klus om uit te voeren in de pitstraat van een circuit, en het team is dus voor een chassiswissel gegaan.

Ferrari gebruikt chassis dat eerder kuren vertoonde

Er wordt dit weekend dus gebruik gemaakt van een gewijzigd chassis, maar er zit een interessant verhaal achter het vervangende onderdeel. Sainz ervoer in Spanje namelijk exact hetzelfde probleem als nu in Silverstone weer opgedoken is, en ook daar werd Sainz' chassis uit voorzorg gewisseld. Sainz reed daar de race, in tegenstelling tot teamgenoot Charles Leclerc, wel gewoon uit.

Het foutieve chassis van Spanje werd in Maranello onder de loep genomen, bleek intact te zijn en verder geen technische fouten te bevatten. Dat chassis is nu dus weer meegenomen, en zal aankomend weekend gebruikt worden. De vraag is of de Spanjaard zijn weekend zal kunnen verrijden zoals gewenst, of dat hij gedurende een van de sessies alsnog tegen technische problemen aanloopt.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws