Jordan zou Hamilton niet contracteren: 'Ik zie maar één coureursduo dat Verstappen kan bestrijden' Formule 1
Formule 1

Jordan zou Hamilton niet contracteren: 'Ik zie maar één coureursduo dat Verstappen kan bestrijden'

Jordan zou Hamilton niet contracteren: 'Ik zie maar één coureursduo dat Verstappen kan bestrijden'

Voormalig teambaas en teameigenaar Eddie Jordan houdt wel van een stevige uitspraak, en de Ier heeft in een interview met het Duitse Bild de voornaamste uitdagers van Max Verstappen in 2024 aangewezen. Lewis Hamilton en Fernando Alonso, de andere twee wereldkampioenen in de Formule 1, staan niet op het favorietenlijstje.

Jordan had zelf een team in de Formule 1 van 1991 tot en met 2005. Hoewel er nog gesproken werd met Christian Horner over de overname van het team, ging de Brit uiteindelijk met Red Bull Racing in zee, en verkocht Jordan het team aan de Midland Group. 'Ik heb zelf behoorlijk wat meegemaakt', beseft de Ier dan ook. 'In het geval van Michael (Schumacher, red.) was het al na de eerste test in Silverstone duidelijk dat hij een uitdager van Ayrton Senna zou worden', zegt Jordan over de Braziliaanse legende, die ten tijde van het debuut van Schumacher regerend wereldkampioen was én leider in de stand van de titelstrijd in 1991. 'Michael was vanaf het eerste moment zo snel dat we dachten dat er iets mis was met de stopwatch', lacht Jordan.

Jordan prijst Schumacher en Frentzen

Lang kon Jordan echter niet genieten van het toenmalige 22-jarige talent. Na een bijzonder sterke kwalificatie, met een zevende startplek, viel Schumacher in België al in de openingsronde met technische problemen uit. Een race later verscheen Schumacher aan de start voor Benetton, nadat Flavio Briatore had ontdekt dat het contract van Schumacher niet waterdicht was. Schumacher zou bij Benetton twee wereldtitels veroveren, in 1994 en 1995, voordat hij naar Ferrari verhuisde. Bij het Italiaanse team behaalde Schumacher zijn grootste successen met nog eens vijf wereldtitels.

'Ik heb ook met Heinz-Harald Frentzen samengewerkt', voegt Jordan toe over de ex-vriend van de uiteindelijke vrouw van Schumacher, Corinna. 'Wat mij betreft is hij nog altijd de meest onderschatte coureur aller tijden in de Formule 1', vindt Jordan, die met Frentzen zijn grootste successen boekte. Frentzen eindigde in 1999 als Jordan-coureur derde in de titelstrijd, na meerdere overwinningen, en na lang meegedaan te hebben in het gevecht om de wereldtitel.

Stevent Verstappen af op zijn vierde titel?

Vervolgens gaat het gesprek over op de hedendaagse Formule 1, waarin Verstappen een prominente rol vertolkt. 'Ik vind Verstappen een mix van Senna en Schumacher', oordeelt de voormalige teameigenaar, die toch hoopt dat er in het aankomende seizoen sprake is van meer spanning dan in 2023. Afgelopen jaar was het vaak spannend tussen Ferrari, Mercedes, McLaren, en Aston Martin-coureur Fernando Alonso, en als het aan Jordan ligt, is er één aangewezen uitdager van Verstappen: 'Dat is Charles Leclerc. Ferrari moet erin slagen om dit seizoen een auto te bouwen die op gelijke hoogte ligt met de Red Bull. Anders zie ik het somber in, als het op de spanning aankomt', deelt de Ier.

'Als ik het voor het zeggen had bij een topteam, en ik Max niet kon krijgen, dan zie ik maar één coureursduo dat de strijd met Verstappen aan kan gaan: Leclerc met Lando Norris als teamgenoot', vervolgt Jordan, die de succesvolste coureurs dus buiten beschouwing laat. 'Lewis Hamilton en Fernando Alonso zijn gerespecteerde wereldkampioenen, maar vanwege hun hogere leeftijd kunnen zij Verstappen niet langer bijhouden', concludeert Jordan over de twee oudste Formule 1-coureurs in 2024. Hamilton is inmiddels 39 jaar oud, terwijl Alonso in de zomer zijn 43e verjaardag viert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws