Ontwikkeling Red Bull roept twijfels op bij McLaren: 'Dat kan een onaangename verrassing zijn' Formule 1
Formule 1

Ontwikkeling Red Bull roept twijfels op bij McLaren: 'Dat kan een onaangename verrassing zijn'

Ontwikkeling Red Bull roept twijfels op bij McLaren: 'Dat kan een onaangename verrassing zijn'

Het team van McLaren kijkt redelijk angstig naar Red Bull Racing. De Britse renstal heeft op dinsdagavond de nieuwe livery gepresenteerd en hoopt met de nieuwe auto mee te kunnen doen in de strijd om overwinningen. Het feit dat Red Bull het afgelopen seizoen amper upgrades heeft gebracht, baart grote zorgen bij Andrea Stella en Zak Brown. Zowel de teambaas als de CEO van McLaren denken dat Red Bull wel degelijk meer snelheid heeft gevonden in 2023, maar deze simpelweg niet heeft gebracht.

Op dinsdagavond presenteerde McLaren uit het niets de nieuwe auto voor 2024. De Britse renstal hoopt uiteraard op dezelfde voet verder te gaan in vergelijking met vorig jaar. McLaren begon dramatisch aan het 2023-seizoen, maar wist met één grote upgrade een hele grote sprong te maken. In de tweede seizoenshelft deden Lando Norris en Oscar Piastri dan ook vaak mee in de strijd om de podiumplekken. Red Bull was echter nog altijd te sterk voor het team uit Woking.

Er wordt wel met een schuin oog gekeken naar de Oostenrijkse renstal. McLaren wil Red Bull aanvallen in 2024, maar er zijn voldoende vraagtekens. 'Wanneer we specifiek denken aan Red Bull, is er één element dat natuurlijk bij iedereen twijfel oproept over wat er in 2024 gaat gebeuren - en dat is het feit dat ze hun auto niet echt hebben ontwikkeld', wordt Stella geciteerd door The Race. 'Dus de vraag is of ze de ontwikkelingen hebben achtergehouden en deze zullen benutten bij de auto van volgend jaar.'

'Ik kan me niet voorstellen dat Red Bull niet in staat was om hun auto te ontwikkelen, maar ze hebben misschien besloten om geen upgrades uit te brengen', is de theorie van de McLaren-teambaas. Red Bull stond in 2023 mijlenver voor op de concurrentie. In Abu Dhabi werd duidelijk dat het team ook geen updates nodig had om de voorsprong te behouden. 'Het lijkt alsof Red Bull de auto niet heeft ontwikkeld tot het niveau dat ze hadden gekund. Dat kan een onaangename verrassing zijn voor ons allemaal', stelt CEO Zak Brown.

McLaren heeft nog voldoende ruimte voor verbetering

Het kan zijn dat de RB19 al dusdanig goed was dat ontwikkelingen amper wat brengen. Stella weet dat dit mogelijk is binnen een set reglementen. 'Dat punt hebben we tot nu toe niet bereikt. Als je naar de auto en de ophanging, banden, aerodynamica kijkt; ze hebben allemaal nog behoorlijk wat te bieden binnen deze reglementen.' De teambaas hoopt dus dat de cijfers blijven stijgen. 'Maar het is een iets ander verhaal als het gaat om de competitiviteit op het circuit, omdat dit afhangt van wat je tegenstanders hebben gedaan', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws