Vowles ziet potentieel voor Albons toekomst: 'Heeft de vaardigheden om wereldkampioen te worden' Formule 1
Formule 1

Vowles ziet potentieel voor Albons toekomst: 'Heeft de vaardigheden om wereldkampioen te worden'

Vowles ziet potentieel voor Albons toekomst: 'Heeft de vaardigheden om wereldkampioen te worden'

James Vowles, de teambaas van Williams, heeft zich uitgesproken over de potentie van Alexander Albon en de opvallende vooruitgang van rookie Logan Sargeant binnen het team. In een interview met Auto Motor und Sport deelt Vowles zijn inzichten over beide coureurs en benadrukt hij hun individuele sterktes.

'Voor mij heeft Alex de vaardigheden om op een dag wereldkampioen te worden. Dat meen ik echt', verklaart Vowles, die diep ingaat op de transformatie die Albon heeft doorgemaakt sinds zijn tijd bij Red Bull Racing. 'De Alex die je nu ziet is anders dan de Alex toen hij bij Red Bull zat. Toen geloofde hij nog niet in zichzelf. Dat heeft hij nu wel. Hij is gelukkig, hij is een leider, hij heeft zelfvertrouwen, hij werkt gestructureerd en bepaalt de richting', onthult de teambaas.

Albon boven andere coureurs

Vowles erkent echter de complexiteit van het beoordelen van coureurs, vooral wanneer ze niet in dezelfde auto rijden. 'Dat klinkt allemaal eenvoudig. Maar de simpelste dingen zijn vaak het moeilijkst. Je weet nooit hoe goed de ene coureur is ten opzichte van de andere totdat je ze in dezelfde auto zet op hetzelfde moment als de ander', legt hij uit. Over Albons prestaties in de Williams benadrukt Vowles: 'Als andere coureurs morgen in een Williams zouden moeten rijden, zouden ze het waarschijnlijk moeilijk hebben. Ik weet nu van Alex dat hij altijd het maximale uit de auto haalt die hij tot zijn beschikking heeft.'

Vowles prijst Albon ook voor zijn vermogen om onder druk te presteren en om te gaan met uitdagende omstandigheden: 'En elke keer als je hem onder druk zet, gaat hij er tegenaan. En hij kan omgaan met een auto die moeilijk te besturen is. Die ervaring kan soms een voordeel voor hem zijn', aldus de teambaas.

Sargeant had tijd nodig

Wat betreft Sargeant, onderstreept Vowles dat zijn recente prestaties een betere beoordeling rechtvaardigen. 'Je moet Logan beoordelen op de laatste paar races. Hij had veel te leren als rookie. De randvoorwaarden voor nieuwe Formule 1-coureurs zijn veranderd. Zelfs in het recente verleden', vertelt de Brit. Vowles wijst op de beperkte testmogelijkheden voor Sargeant en vergelijkt het met andere coureurs. 'Piastri mocht voor zijn debuut 11.000 testkilometers maken in een oude Formule 1-auto. De vorige generatie had 20.000 kilometer. Logan had er maar 800, wat niet makkelijk te bevatten is. Maar sinds Suzuka is hij niet veel tekortgekomen op Alex', aldus de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws