Knoors begrijpt keuze Ferrari voor Hamilton niet: 'Dan creëer je toch onrust binnen zo’n organisatie' Formule 1
Formule 1

Knoors begrijpt keuze Ferrari voor Hamilton niet: 'Dan creëer je toch onrust binnen zo’n organisatie'

Knoors begrijpt keuze Ferrari voor Hamilton niet: 'Dan creëer je toch onrust binnen zo’n organisatie'

Ernest Knoors begrijpt niet waarom het team van Ferrari Lewis Hamilton naar Maranello wil halen. De voormalige ingenieur van de Italiaanse renstal denkt dat de komst van de zevenvoudig wereldkampioen voor veel onrust kan zorgen. Charles Leclerc heeft immers een een nieuw langdurig contract getekend bij de renstal. Desondanks hoopt Knoors wel dat de overstap van Hamilton voor vuurwerk zal zorgen.

De gehele donderdag wordt er al gesproken over de mogelijke overstap van Hamilton naar Ferrari. Op de donderdagmiddag leek de transfer al een zekerheid te zijn, maar er was nog niets officieel bekendgemaakt door één van beide teams. Toch vindt Knoors het een vreemde overstap. 'Ik vind het moeilijk te rijmen met de recente, lange contractverlenging van Charles Leclerc', geeft de voormalig Ferrari-ingenieur aan tegenover De Telegraaf.

'Het leek er juist op dat Ferrari zou gaan wedden op één paard; Leclerc dus. Nu maak je hem toch ook wat onzeker', vervolgt Knoors. De Italiaanse renstal heeft in de afgelopen jaren vaker duidelijk gemaakt dat het geen onderscheid maakte tussen de coureurs. Sainz kreeg dus dezelfde behandeling als Leclerc, al liep dat niet altijd goed af voor de Scuderia. Knoors verwacht nu nog meer onrust bij Ferrari. 'Iemand als Hamilton heeft natuurlijk zijn eigen eisen.'

'Ik kan me voorstellen dat Hamilton ook wat eigen mensen wil meenemen en dat Ferrari daar misschien eveneens op inzet. Dan creëer je toch onrust binnen zo’n organisatie', vervolgt de analist van Viaplay. Ondanks dat Knoors de overstap vanuit het oogpunt van Ferrari niet begrijpt, vindt hij het wel mooi voor de sport. Hij hoopt dan ook dat de Brit het gevecht aan kan gaan met Max Verstappen. 'Dat is een verhaal natuurlijk. De Formule 1 en de fans zullen het prachtig vinden.'

'Hamilton in de voorbije jaren gefrustreerd geraakt'

De timing van Hamilton komt wel als een verrassing. De coureur had immers net een nieuw contract bij Mercedes getekend. 'Ik vermoed dat Lewis de voorbije jaren gefrustreerd is geraakt bij Mercedes en dat hij zich niet altijd gehoord heeft gevoeld. Als er dan een enorm aanbod komt van Ferrari, dan ben je daar als rijder gevoeliger voor. Of het nu gaat om een coureur of een ingenieur: iedereen heeft als droom om te werken voor Ferrari. Dat is een moeilijk te weerstane verleiding', aldus Knoors.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws