Alonso geeft duidelijk signaal af over toekomst in F1: 'Wil het niet vanaf de bank bekijken' Formule 1
Formule 1

Alonso geeft duidelijk signaal af over toekomst in F1: 'Wil het niet vanaf de bank bekijken'

Alonso geeft duidelijk signaal af over toekomst in F1: 'Wil het niet vanaf de bank bekijken'

Fernando Alonso wil nog wel enige tijd doorgaan in de Formule 1. De coureur van Aston Martin ziet een positieve tendens in de koningsklasse van de autosport en dat wil hij niet vanaf de bank bekijken. De tweevoudig wereldkampioen geeft wel eerlijk toe dat de performance van zijn team van belang is. Alonso hoopt de glimlach van 2023 voort te zetten in 2024.

Alonso keerde in 2021 in de Formule 1. Voor dat seizoen tekende de tweevoudig wereldkampioen voor Alpine, waar hij uiteindelijk met veel bombarie weer vertrok. De overstap die de Spanjaard maakte zorgde wel voor veel opschudding. Na een matig 2022-seizoen leek Alonso met de overstap naar Aston Martin geen slimme keuze te hebben gemaakt. Het begin van vorig jaar bewees echter het gelijk van de meervoudig racewinnaar.

De inmiddels 42-jarige Alonso is nog altijd blij met zijn keuze om terug te keren in de koningsklasse van de autosport. De prestaties van het afgelopen seizoen, waarin de Aston Martin-coureur op de vierde plek eindigde in het kampioenschap, spreken in zijn ogen voor zich. 'Ik vond dat mijn terugkeer naar de Formule 1 goed was op het gebied van het racen', zegt Alonso bij DAZN. 'Het was verspilde tijd om thuis te zitten. Ik wilde in de Formule 1 zijn. 2023 is een soort rechtvaardiging geweest.'

'Je kunt nooit resultaten beloven, maar ik voel wel een goede energie om samen met het team steeds beter te worden', vervolgt de man uit Oviedo. Alonso merkt een positieve trend in de Formule 1. De coureur is zelf ook steeds meer met social media bezig en dat helpt ook met de bekendheid van de sport. 'Het is goed voor de autosport, want de Formule 1 wint elk jaar aan populariteit. We hebben steeds meer jongeren die de sport volgen, de circuits zijn vol, een recordkalender en nieuwe landen willen zich bij de Formule 1 aansluiten.'

Alonso hoopt glimlach te behouden

Alonso merkt op dat alles in de Formule 1 als een soort golfbeweging is. Daar wil de coureur van Aston Martin het liefst nog een paar jaar onderdeel van zijn. 'Ik wil het niet vanaf de bank bekijken.' Toch hoopt de Spanjaard wel op een competitief Aston Martin. 'Ik weet niet of ik in 2024 dezelfde glimlach zal behouden als in 2023. Maar waar ik duidelijk over ben, is dat het team gemotiveerd is en hongerig naar overwinningen', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws