Krack over Stroll: 'Dat soort dingen gebeuren in Monaco' Formule 1
Formule 1

Krack over Stroll: 'Dat soort dingen gebeuren in Monaco'

Krack over Stroll: 'Dat soort dingen gebeuren in Monaco'

Voor Lance Stroll was het in Monaco een Formule 1-weekend om snel te vergeten. De Canadees kende een matige kwalificatie waardoor hij vanaf P14 moest beginnen. Ook in de race kon de Aston Martin-coureur geen potten breken en werd hij de eerste uitvaller. Mike Krack en Stroll leggen in gesprek met Motorsport-Total.com uit waar het misging.

In het rijdersklassement staat Stroll met zijn volgende nul punten slechts achtste met 27 punten. Teamgenoot Fernando Alonso wist in Monaco een geweldige race te rijden en eindige op P2. Hij heeft met 93 punten slechts twaalf punten achterstand op Sergio Pérez.

Stroll blikt terug op zijn teleurstellende race in Monaco: 'Eerlijk gezegd was het geen race die je je kunt herinneren', somde de Canadees op. 'De eerste ronde was behoorlijk veelbewogen, veel crashes, veel vliegende onderdelen! Die crashes beschadigden de auto behoorlijk, maar ik kon nog steeds een aantal auto's voor me inhalen. ', geeft de 24-jarige aan.

'Ik denk dat ik ongeveer vijf keer tegen de muur ben gebotst op dezelfde plek'

Toen het eenmaal begon te regenen kwam Stroll in de problemen. 'Maar zelfs voor de regen had ik een beetje moeite om de auto te vertragen en toen het begon te regenen, kon ik de auto gewoon niet stoppen vanwege de remproblemen.' 'Ik denk dat ik ongeveer vijf keer tegen de muur ben gebotst op dezelfde plek, maar het was gewoon niet mijn dag. Felicitaties aan Alonso met een uitstekend resultaat. Ik zal komend weekend proberen om in de punten te eindigen in Barcelona. Ik kijk ernaar uit om in Spanje te racen', sluit de Aston Martin-coureur af.

Ook teambaas Mike Krack had wat te zeggen over de prestatie van zijn coureur: 'Natuurlijk was het een moeilijke race voor hem, vanwege zijn startpositie. Je hebt een snellere auto en je kunt er niet voorbij komen, dat is heel moeilijk en ik denk dat hij verrast was. Dat soort dingen gebeuren in Monaco, maar het is geen drama.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws