Gasly niet tevreden met strategie Alpine: 'We hadden drie posities hoger kunnen eindigen' Formule 1
Formule 1

Gasly niet tevreden met strategie Alpine: 'We hadden drie posities hoger kunnen eindigen'

Gasly niet tevreden met strategie Alpine: 'We hadden drie posities hoger kunnen eindigen'

Pierre Gasly is niet tevreden met de pitstopstrategie van Alpine tijdens de Grand Prix van Monaco. Volgens de Fransman had hij minstens drie plaatsen hoger kunnen eindigen als het team had besloten om hem wat later naar binnen te halen. Desondanks is hij blij met de podiumplaats voor teamgenoot Esteban Ocon en ziet hij dat het team stappen heeft gezet.

Over de radio kregen de coureurs te horen dat er regen werd verwacht, maar in plaats van Gasly te laten wachten op een mogelijke gelegenheid om direct over te schakelen op intermediates, riep het team hem een ​​paar ronden voordat de regen toesloeg naar binnen voor mediumbanden. Hij was dus genoodzaakt een tweede stop te maken toen de regen heviger werd.

De Fransman was daar niet blij mee, zo geeft hij zelf aan tegenover Motorsport.com: ' Ik moet zeggen dat ik teleurgesteld en verward ben. Ik bevond me in de perfecte positie om gewoon lang buiten te blijven. Ik gaf via de radio aan dat ik zolang mogelijk wilde buiten blijven en profiteren van de omstandigheden. En toch besloten we een pitstop te maken en twee ronden later kwam de regen', aldus de 27-jarige.

'We hadden drie posities hoger kunnen eindigen'

Gasly is van mening dat er meer in had gezeten dan een zevende plaats. 'We moeten bekijken waarom we deze beslissing namen, want er lag P3 en P4 op tafel voor het team, en het zou een paar punten meer zijn geweest. Ik denk dat we ons best hebben gedaan door de twee Ferrari's te splitsen, maar we hadden drie posities hoger kunnen eindigen met een betere call', is de Alpine-coureur stellig.

Desondanks ziet Gasly ook positieve punten. 'Ik wil niet te veel frustratie delen, het is nog steeds een mooie dag voor het hele team met het podium, maar we hebben een paar dingen die we kunnen verbeteren, en dat doen we voor de volgende keer. Het was nog steeds een zeer positieve dag voor het team in termen van prestaties, de beste prestatie die we het hele jaar hebben laten zien, dus hopelijk kunnen we vanaf daar verder bouwen', sluit de enkelvoudig racewinnaar af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws