Horner komt met opvallende metafoor: 'Je probeert me hier Arsène Wenger te laten nadoen' Formule 1
Formule 1

Horner komt met opvallende metafoor: 'Je probeert me hier Arsène Wenger te laten nadoen'

Horner komt met opvallende metafoor: 'Je probeert me hier Arsène Wenger te laten nadoen'

Christian Horner is nog niet bezig met het bereiken van een eventueel ongeslagen seizoen met Red Bull Racing. De teambaas van Red Bull geeft aan dat de concurrentie sterk is en er dingen fout kunnen gaan in een raceweekend. Daarom bekijken ze het binnen het team race voor race. Ook deelde Horner complimenten uit aan Fernando Alonso.

De Formule 1 heeft nog nooit eerder een team een ​​perfect seizoen zien voltooien. Het dichtst in de buurt kwam McLaren in 1988, die vijftien van de zestien races won. Red Bull zou er dit jaar 22 moeten winnen om dat te doen. Gezien de dominantie van het team en de exceptionele kwaliteiten van Max Verstappen is het niet onmogelijk.

Op de vraag of het realistisch is dat Red Bull een ongeslagen seizoen gaat bereiken, kwam Horner met een opvallende metafoor: 'Je probeert me hier Arsène Wenger te laten nadoen, nietwaar? Dat ga ik niet doen', zei Horner tegen de Engelse tak van ESPN na de overwinning in Monaco, verwijzend naar de manager van Arsenal's ongeslagen 'Invincibles'-team uit het Premier League-seizoen 2002/03.

'Er zijn zoveel factoren die fout kunnen gaan'

Horner geeft aan dat het lastig zal worden voor het team om alle races dit seizoen te winnen, aangezien er van alles kan gebeuren tijdens een raceweekend. 'Er is zoveel gevaar dat je vandaag zag met het weer en er zijn zoveel factoren die fout kunnen gaan en de concurrentie is zo sterk dat er van alles kan gebeuren. Dus we bekijken het per race.'

Complimenten waren er ook voor Sergio Pérez, Verstappen en Alonso van de Brit. 'Verstappen heeft briljant gereden en Pérez had hier een weekend om snel te vergeten, maar hij was in uitstekende vorm. We gaan zien wat de uitkomst is van de upgrades in Barcelona volgend weekend. En je moet dit weekend je hoed afnemen voor Alonso.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws