Kravitz over verschil Red Bull en Mercedes op rechte stukken: 'Dat verraste me wel' Formule 1
Formule 1

Kravitz over verschil Red Bull en Mercedes op rechte stukken: 'Dat verraste me wel'

Kravitz over verschil Red Bull en Mercedes op rechte stukken: 'Dat verraste me wel'

Ted Kravitz was lichtelijk verrast door de verschillen bij Red Bull Racing tussen de afgelopen twee Grands Prix. Waar de renstal van Max Verstappen op Imola nog enorm snel was op de rechte stukken, miste de RB16B flink wat snelheid in Portugal. De Formule 1-journalist beredeneert een verkeerde keuze voor de set-up bij de Oostenrijkse renstal.

Op Portimao had Red Bull 'straight hate', zoals Kravitz het noemt in zijn Notebook. 'De auto vond de lange rechte stukken echt niet leuk, Verstappen werd hier ingehaald door Hamilton en gelijk werd er geklaagd dat hij een sitting duck is en er niet zo veel aan kon doen.' Volgens de Sky Sports-journalist was dit onlogisch in vergelijking met de GP van Emilia-Romagna. 'Dat verraste me dan ook wel, want op Imola was het nog een snelle auto op de rechte stukken.'

Kravitz probeert met een verklaring te komen. 'Ik denk eerlijk gezegd dat ze de set-up van de auto hebben afgesteld om poleposition te pakken op de zaterdag', analyseert hij. Mocht Verstappen op pole staan had Red Bull namelijk een hele andere strategie kunnen hebben. 'Dan konden ze Verstappen vanaf de koppositie weg laten rijden door sneller te zijn in het bochtenwerk van de eerste en tweede sector, maar uiteindelijk deed deze strategie Verstappen pijn.'

Red Bull machteloos op de rechte stukken

Hoewel Verstappen Hamilton nog kon inhalen bij de herstart van de race (na een crash van Kimi Raikkonen, red.), werd het al snel duidelijk dat de Nederlander niet genoeg weg kon komen om buiten DRS te blijven van de Britse coureur. Het duurde dan ook niet lang voordat Hamilton redelijk simpel langs Verstappen kon rijden op het lange rechte stuk, waarna hij de race op zijn naam kon schrijven. Verstappen werd uiteindelijk tweede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws