Kwalificatieduels | Bottas loopt in op Hamilton, spanning bij McLaren en Alpine Formule 1
Formule 1

Kwalificatieduels | Bottas loopt in op Hamilton, spanning bij McLaren en Alpine

Kwalificatieduels | Bottas loopt in op Hamilton, spanning bij McLaren en Alpine

Valtteri Bottas wist in Mexico wederom poleposition veilig te stellen. Daarmee was hij teamgenoot Lewis Hamilton, die heel het jaar in betere doen lijkt, te slim af. In het kwalificatieduel tussen de twee Mercedes-coureurs wint de Fin dus iets van terrein terug, al is het geenzins mogelijk om zijn collega nog bij te halen. Ook Max Verstappen is na afgelopen kwalificatie in het onderlinge duel met Sergio Pérez uitgelopen.

Waar Bottas aan het begin van het jaar het structureel af moest leggen tegen Hamilton, weet hij de Brit op zaterdag nu geregeld te verschalken. De onderlinge strijd staat nu op 13-5, in het voordeel van Hamilton. Daarmee kan Bottas hem dus in de kwalificatiestatistieken niet meer verslaan, maar toch is het een mooie boost qua zelfvertrouwen dat hij wederom de snelste ronde wist te rijden op de zaterdag, zoals hem in Portimão en Turkije eerder dit jaar al lukte.

Ook in de onderlinge strijd tussen Verstappen en Pérez is het gat vergroot. Verstappen wist inclusief de kwalificatie in Mexico maar liefst zestien keer voor zijn teamgenoot te starten. Pérez is dus in totaal twee keer op zaterdag sneller geweest dan zijn Red Bull-teamgenoot. Een statistiek die de overtuigende vorm van de Nederlander goed weet te weergeven.

Spanning bij McLaren en Alpine

Achterin het veld is het binnen enkele teams nog steeds erg spannend. Zo staan Esteban Ocon en Fernando Alonso met 9-9 op exact gelijke hoogte wat betreft de voorligger in de kwalificaties. Met de toenemende vorm van Daniel Ricciardo is exact dit ook het geval bij McLaren. Daar heeft de Australiër de strijd met Lando Norris gelijk weten te trekken op 9-9.

Bekijk hier de volledige stand in de kwalificatieduels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws