Update | Marko: 'Mercedes kan nu de strategie bepalen' Formule 1
Formule 1

Update | Marko: 'Mercedes kan nu de strategie bepalen'

Update | Marko: 'Mercedes kan nu de strategie bepalen'

Helmut Marko wil de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico het liefst zo snel mogelijk vergeten. De Red Bull-adviseur zag dat Mercedes een stuk dominanter was dan vooraf werd verwacht. Max Verstappen kwam niet verder dan de derde startpositie, terwijl er rekening werd gehouden met poleposition.

'Dat was een heel goede bluf van Mercedes', begint Marko tegenover Sky Deutschland na afloop van de kwalificatie, waarin Valtteri Bottas ervandoor ging met poleposition. 'Aan de andere kant slaagden we er niet in om de banden op de juiste temperatuur te krijgen.'

'lk weet niet wat hij daar deed'

In de laatste run lukte het Verstappen niet om een betere tijd neer te zetten. Dat kwam deels ook door Yuki Tsunoda, die van de baan schoot. 'lk weet niet wat hij daar deed, maar hij haalde onze auto's min of meer uit de actie', aldus Marko. 'lk weet niet wat hij gedaan heeft en waarom zijn race engineer hem niets vertelt.'

Volgens Marko had er meer ingezeten. 'lk denk dat we heel dichtbij waren gekomen of misschien er tussenin. Maar de superioriteit die we eerst hadden, is weg. Het wordt een hele moeilijke race. lk ga ervan uit dat we beter in raceafstelling zullen worden. Maar toch is dit een bittere teleurstelling', sluit Marko af.

Update 12.40u (07/11) | Marko: 'In racetrim zal Red Bull sterker zijn'

Helmut Marko verwacht dat Red Bull Racing in de race sterker voor de dag zal komen dan gedurende de kwalificatie. Op de zaterdag lieten Sergio Pérez en Max Verstappen het liggen, maar er is volgens de Red Bull-adviseur nog geen man overboord. De wedstrijdsnelheid van Red Bull ligt hoger, en daar moeten de Nederlander en de Mexicaan nuttig gebruik van zien te maken.

'Het gaat een lastige race worden', laat de Oostenrijker optekenen bij Kronen Zeitung. De twee Mercedes-coureurs starten vanaf de voorste startrij, wat betekent dat Red Bull, mochten ze de snelheid niet hebben om op het circuit te passeren, op strategisch gebied moet goochelen. 'Mercedes kan nu de race-strategie bepalen.'

Wel houdt Marko hoop op een positieve afloop voor zijn Oostenrijkse renstal. In de kwalificatie had het gat tussen Mercedes en Red Bull volgens Lewis Hamilton drie tienden moeten zijn in het voordeel van Red Bull. Door suboptimale ronden kwam dit er niet uit, maar ook op wedstrijdsnelheid ligt het voordeel bij het team van Verstappen. 'In racetrim zal Red Bull sterker zijn', verwacht Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws