Opnieuw dreun voor Leclerc: Tien plaatsen terug voor GP Saoedi-Arabië Formule 1
Formule 1

Opnieuw dreun voor Leclerc: Tien plaatsen terug voor GP Saoedi-Arabië

Opnieuw dreun voor Leclerc: Tien plaatsen terug voor GP Saoedi-Arabië

Charles Leclerc krijgt een grid-penalty van tien plaatsen tijdens de race van Saoedi-Arabië. Dat vertelt teambaas Frédéric Vasseur aan de media. De Ferrari-coureur mag namelijk maar gebruik maken van twee elektronische besturingseenheden, maar die zijn allebei in Bahrein al gebruikt en gesneuveld. Door het gebruik van een nieuwe ontvangt de Monegask deze penalty, meldt de Italiaanse tak van Motorsport.

Het is voor Leclerc een lastige start van het seizoen. Ferrari heeft besloten om de besturingseenheid op de motor te vervangen, zodat de Monegask hopelijk in Saoedi-Arabië wel de hele race kan afrijden. Toch zal de coureur daarom tien posities lager moeten starten, want in het technisch reglement van de Formule 1 staat dat er maar twee controle-eenheden per jaar gebruikt mogen worden voordat er sancties volgen.

Ferrari: 'Er was kortsluiting in de bedrading'

In Bahrein had Leclerc problemen met de auto. Zijn grootste probleem gebeurde tijdens de race op zondag, waarbij hij de Ferrari-bolide aan de zijkant van de baan moest parkeren. Eerder die dag raakte zijn andere besturingseenheid ook al beschadigd. Dit zorgt er dus voor dat Ferrari genoodzaakt is om een derde besturingseenheid in te voeren, wat al vroegtijdig in het seizoen zorgt voor een dure boete.

Volgens de technici van de Scuderia was het de bedrading die voor kortsluiting heeft gezorgd bij de twee ECU's. De eerste sneuvelde al voordat de race begonnen was in Bahrein, de tweede kreeg kortsluiting in de veertigste ronde van de Grand Prix. Er zit niks anders op voor de jonge Ferrari-coureur dan een nieuwe besturingseenheid in te voeren.

Charles Leclerc viel stil tijdens de Grand Prix van Bahrein. Twee weken later krijgt hij een gridstraf van tien plaatsen.
Charles Leclerc viel stil tijdens de Grand Prix van Bahrein. Twee weken later krijgt hij een gridstraf van tien plaatsen.

Vasseur: 'Als het goed is hebben we nu alles onder controle'

Teambaas Vasseur heeft dit nieuws officieel bekend gemaakt op de woensdagochtend voorafgaand aan het raceweekend. 'Het is een probleem dat in het verleden nog nooit eerder is gebeurd', geeft de Fransman aan. 'Hopelijk is alles nu onder controle. We hebben grondig onderzoek gedaan naar het probleem en helaas moeten we voor deze moeite betalen met een boete in Jeddah.'

De hoop van Ferrari zal dan dit weekend gericht zijn op teamgenoot Carlos Sainz. Het circuit lijkt beter te passen bij de SF-23 en voorafgaand aan het weekend werd er hoopvol uitgekeken naar de kansen voor Ferrari. De Ferrari-teambaas denkt dat er meer potentie ligt op het circuit in Jeddah dan er was in Bahrein. Het is aan Sainz om dat te laten zien, aangezien Leclerc zich eerst omhoog moet knokken vanuit het midden van de groep.

Poll

Kan Leclerc nog naar het podium in Jeddah?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws