Update | 'Problemen bij Ferrari nog groter, intern lek onthult contractdetails' Formule 1
Formule 1

Update | 'Problemen bij Ferrari nog groter, intern lek onthult contractdetails'

Update | 'Problemen bij Ferrari nog groter, intern lek onthult contractdetails'

Ferrari kent grote interne onrust en dat speelt al sinds het vertrek van Mattia Binotto eind vorig jaar. Daarnaast voldoet de nieuwe SF-23 niet aan de verwachtingen in Maranello en is de eerste uitvalbeurt door een betrouwbaarheidsprobleem tevens een feit. Het maakt dat Charles Leclerc bezorgd is en dat steekt hij niet onder stoelen of banken.

Leclerc was zoals bekend de Ferrari-coureur die uitviel met het betrouwbaarheidsprobleem. Net als enkele keren vorig jaar moest de Monegask zijn auto aan de kant van de weg parkeren en volgde een wandeling terug naar de pitstraat. De situatie zorgt voor onvrede en bezorgdheid, schrijft La Gazzetta dello Sport zaterdagochtend. Leclerc vroeg een gesprek aan met bestuursvoorzitter John Elkann om zijn zorgen te uiten.

Dat gesprek, aangevraagd op de weg terug uit Bahrein, kwam er ook. Details zijn niet bekend, maar wel is duidelijk dat Leclerc in bezorgde toestand het gesprek met Elkann aanging. Ook het 2023-seizoen, waarin de aanval op Red Bull Racing definitief moest worden geopend, lijkt uit te lopen op een teleurstelling. Waar Ferrari nu graag de prooi had willen zijn, is het opnieuw de jager.

Grote interne onrust binnen Ferrari: medewerkers zoeken onderdak bij andere F1-teams

De bezorgdheid van Leclerc komt niet uit de lucht vallen. Al sinds het vertrek van Binotto eind vorig jaar rommelt het in de Gestione Sportiva. Naast de voormalige teambaas vertrokken ook cultuurbewakers Gino Rosato en Jonathan Giacobazzi. Inmiddels staat ook het aerodynamische kopstuk David Sanchez op het punt van vertrek. De Fransman behoort tot een groep ingenieurs die hun cv met andere teams hebben gedeeld.

La Gazzetta dello Sport schrijft over een gespannen sfeer in de fabriek in Maranello, waardoor ook iemand als Sanchez en andere, onbekende ingenieurs de markt zijn opgegaan in de hoop om een andere werkgever te vinden. Sanchez heeft die zo goed als zeker gevonden in McLaren, na een oproep van teambaas en goede vriend Andrea Stella. De onrust binnen Ferrari is dus zeker nog niet verholpen.

Update 18:55u (14/03) | 'Problemen bij Ferrari nog groter, intern lek onthult contractdetails'

De problemen binnen Ferrari lijken nog groter dan in eerste instantie al vermeld. Auto, Motor und Sport onthult dat de Italiaanse renstal een intern lek kent, dat met contractdetails naar buiten is getreden. Het zou gaan om het contract van Enrico Cardile, waarbij het lek zou hebben vermeld dat zijn contract afliep. Volgens het medium zouden deze berichten met opzet zijn verspreid door het lek om zo een ontslagcultuur op te dringen bij Ferrari, iets wat niet het geval zou zijn. Het medium is dan ook van mening dat Frédéric Vasseur in zijn eerste maanden direct voor een grote uitdaging staat, want naast de problemen op de baan met de auto kent het team dus ook intern problemen, terwijl het team juist gebaat is bij interne rust.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws