Mercedes brengt eerste aanpassingen W14 mee: 'Zullen geen grote doorbraken brengen' Formule 1
Formule 1

Mercedes brengt eerste aanpassingen W14 mee: 'Zullen geen grote doorbraken brengen'

Mercedes brengt eerste aanpassingen W14 mee: 'Zullen geen grote doorbraken brengen'

Toto Wolff kijkt weer wat positiever uit naar het raceweekend in Saoedi-Arabië. De teambaas van Mercedes geeft aan dat er hard is gewerkt aan het verbeteren van de W14. Ondanks dat er kleine aanpassingen zijn gedaan en er niet een groot verschil wordt verwacht, spreekt hij wel uit dat het een goede boost is voor het team. Verder houdt hij vast aan het idee dat 'alles kan gebeuren in de motorsport', wat hij vertelt in een persbericht op de Mercedes-website.

Mercedes had het lastig tijdens de openingsrace in Bahrein. Vooral met betrekking tot de nieuwe W14 ging er het één en ander mis. Sindsdien hebben de fabrieken er dan ook alles aangedaan om te onderzoeken waar de problemen liggen en hoe die zo goed mogelijk opgelost kunnen worden in de aanloop naar de tweede race op de kalender.

Mercedes gaat volle bak vooruit

Teambaas Wolff was na Bahrein niet tevreden met de prestaties van het team. 'We zijn niet waar we hadden gehoopt waar we zouden zijn', geeft hij aan. 'Maar dit is nu eenmaal de positie waar we ons in bevinden en we moeten nu volle bak vooruit.' Het is nu aan de ingenieurs om uit te zoeken wat er mis is gegaan en hoe de auto verbeterd kan worden.

Volgens Wolff zijn er sinds Bahrein veel open en eerlijke gesprekken geweest over de stand van zaken. 'We laten geen middel onbeproefd om uit te zoeken hoe we onze performance weer op peil kunnen krijgen', meldt de Oostenrijker, die op lange termijn weer de auto wil ontwikkelen zodat die ook met de top kan concurreren. 'Ik voel dat het hele team de energie en de vastberadenheid heeft om dit probleem aan te pakken.'

Wolff: 'Elk raceweekend leren we de auto beter kennen'

Volgens Wolff is alles nog mogelijk tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. 'Er kan van alles gebeuren in de motorsport', zegt de Mercedes-teambaas, die lovend spreekt over zijn twee coureurs, Lewis Hamilton en George Russell. 'We hebben ook echt een sterktepunt aan onze twee coureurs. Dat zijn echt twee personen die racen met alles dat ze kunnen geven, elke keer als ze de baan op gaan.

Hoe het verder gaat met de ontwikkeling van de W14 moet nog afgewacht worden, vindt Wolff. 'Elk raceweekend is een kans voor ons om meer over de auto te leren', zegt Wolff. 'Dit weekend zullen we ook weer nieuwe karakteristieken en limieten ontdekken.' Wolff spreekt ook uit dat hij verwacht dat de auto anders zal presteren dan op het lastige circuit in Bahrein. 'We hebben ook al kleine aanpassingen gedaan, maar die zullen geen grote doorbraken brengen. Wel is het een stap in de goede richting.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws