Leclerc uit ontevredenheid na kwalificatie: 'Vandaag was niet goed' Formule 1
Formule 1

Leclerc uit ontevredenheid na kwalificatie: 'Vandaag was niet goed'

Leclerc uit ontevredenheid na kwalificatie: 'Vandaag was niet goed'

Charles Leclerc had na de tweede vrije training gisteren goede moed voor een prima kwalificatie, maar de Monegask is erg teleurgesteld met zijn P5 voor zondag. De coureur van Ferrari is van mening dat ze te ver van de poletijd zitten en dus flinke verbeteringen moeten doorvoeren. ‘Vandaag was niet goed’, zegt Leclerc tegen F1TV.

‘We hebben enorm geworsteld tijdens de kwalificatie’, vertelt de Monegask. ‘Op het gebied van performance weet ik niet helemaal wat ik moet denken’, geeft hij toe. ‘Aan de ene kant hebben we de set-up van de auto enorm verbeterd ten opzichte van gisteren’, zegt Leclerc, die na de sessies op vrijdag al aangaf een paar problemen te hebben ondervonden. ‘Die van mij is volledig veranderd, want gisteren voelde het erg slecht in de auto. Het gevoel is vandaag terug’, klinkt het grootste pluspunt van de zaterdag.

Ferrari moet grip en pace verbeteren

Toch ziet Leclerc ook dat niet alles gaat zoals gehoopt. ‘Aan de andere kant ben ik teleurgesteld, want de performance is er niet en we zitten te ver van poleposition af’, geeft hij eerlijk toe. ‘We zitten ver van waar we willen staan’, benadrukt hij. De Monegask weet echter dat er in de race nog iets mogelijk is. ‘Het was geen goede dag voor het team, maar de race is morgen, dus we gaan ons best doen’, aldus de man die dit jaar eindelijk zijn thuisrace won.

De problemen zullen ze moeten bekijken voordat ze doorgaan naar deel twee en drie van de triple header. ‘Na het weekend kijken we dan waarom we zo ver van pole zaten’, geeft Leclerc aan. Overigens heeft Leclerc nog wel complimenten voor zijn team. 'Het resultaat is teleurstellend, maar de engineers hebben geweldig werk verricht met het verbeteren van de bolide', meldt hij bij Sky. ‘Er zat vandaag niet meer in de auto’, stelt hij vast. ‘We hadden problemen met grip en met de pace over het algemeen’, verduidelijkt hij het probleem, om vervolgens enigszins in mineur af te sluiten. ‘Vandaag was niet goed.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws