Horner ziet genoeg voordelen voor Verstappen: 'Het gaat hier niet alleen om de start' Formule 1
Formule 1

Horner ziet genoeg voordelen voor Verstappen: 'Het gaat hier niet alleen om de start'

Horner ziet genoeg voordelen voor Verstappen: 'Het gaat hier niet alleen om de start'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is zeer tevreden met de prestaties van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje, maar weet ook dat de sfeer aan de andere kant van de garage wat grimmiger is. Sergio Pérez kreeg het in de slotfase van de sessie niet voor elkaar om nog een stap te zetten. Horner heeft in ieder geval wel hoge verwachtingen van zijn stercoureur.

Verstappen en Lando Norris zorgden ervoor dat de slotfase van Q3 bloedstollend spannend werd. De Nederlander lag op de koers om de poleposition te pakken, maar daar wist Norris een stokje voor te steken. Hij was uiteindelijk twintig duizendsten sneller dan de drievoudig wereldkampioen. Zo'n minimaal verschil was er vorige week ook al tijdens de kwalificatie in Canada, toen klokte Verstappen dezelfde tijd als George Russell. 'Het verschil was echt superklein', begint Horner bij Viaplay. 'We pakten al dezelfde tijd in Montreal en we misten hier de pole op twee honderdsten. Het is een kleine marge om de pole mee te verliezen, maar felicitaties aan het adres van Lando.'

Vooral in de derde sector blonk Verstappen uit. 'Het was een geweldige prestatie van het team en van Max. Ze hebben goed werk geleverd afgelopen nacht om de auto te verbeteren. We starten op de eerste rij en dat is een geweldige plek', gaat Horner positief verder. 'Zoals je ziet is het stuk naar de eerste bocht erg lang. Als tweede starten is hier niet per se een nadeel. Ook met wat kans op regen kan het weer een heel spannende race worden', denkt de teambaas. 'Het gaat hier niet alleen om de start, maar ook om hoe je je banden in leven kan houden.'

Horner hoopt dat Pérez punten kan scoren

Met de racepace van de RB20 lijkt het echter wel goed te zitten, dus hoopt de Brit dat ook zijn andere coureur op zondag wat punten kan pakken. 'Checo haalde Q3 wel, maar het ging op die laatste set banden niet helemaal goed. Hij kan op zondag wel goede punten scoren', besluit Horner. Pérez kwalificeerde als achtste en heeft echter nog een gridstraf van drie plekken van de vorige race in Canada. Toen eindigde hij met een DNF nadat hij was gespind en de straf kreeg hij omdat hij met een kapotte bolide terugreed naar de pitstraat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws