Sky Sports-analist stellig na zien incident Norris en Leclerc: 'Daar krijgt hij een straf voor' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-analist stellig na zien incident Norris en Leclerc: 'Daar krijgt hij een straf voor'

Sky Sports-analist stellig na zien incident Norris en Leclerc: 'Daar krijgt hij een straf voor'

Volgens Karun Chandhok bestaat er geen twijfel over: Charles Leclerc zal een straf ontvangen voor zijn actie op McLaren-coureur Lando Norris in de derde vrije training in Barcelona. De analist is van mening dat Norris weinig te verwijten valt en dat de reactie van de winnaar van de meest recente editie van de Grand Prix van Monaco onnodig was.

In de slotminuten probeerden zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc nog een keer aan te zetten voor een snelle ronde, maar beide Ferrari-mannen kwamen in verkeer terecht. Waar Sainz, die onder meer gehinderd werd door Max Verstappen, zich rustig hield, daar verloor Leclerc zijn kalmte. De Monegask was niet te spreken over Lando Norris, die hem in zijn optiek opzichtig in de weg reed. De zesvoudig racewinnaar besloot duidelijk te maken wat hij van de actie van zijn concurrent vond en reed behoorlijk hard tegen de bolide van Norris aan.

Chandhok: 'Daar krijgt hij een straf voor'

Tijdens de live-uitzending van VT3 op Sky Sports reageerden Antony Davidson en Chandhok met verbazing op het incident. 'Het lijkt heel erg op wat er tussen Stroll en Hamilton gebeurde, er is road rage tussen de coureurs vandaag', reageert Davidson meteen op het bewuste incident tussen Leclerc en Norris. 'Leclerc moet het gevoel hebben gehad dat hij gehinderd werd, maar het is een vrije training...', kan Davidson duidelijk geen begrip opbrengen voor de overtrokken reactie van de Monegask.

Nadat de herhaling is getoond, laat ook Chandhok zich uit over de kwestie. 'Ik begrijp het niet, ik begrijp niet wat Leclerc daar deed. Er is meer dan voldoende ruimte aan de rechterkant. Hier gaat hij een straf voor krijgen', zegt de oud-coureur resoluut. Of Leclerc ook daadwerkelijk een straf krijgt, is momenteel nog niet duidelijk. De Ferrari-coureur moest zich om 14:15 uur wel verantwoorden bij de stewards, maar een oordeel is nog niet geveld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws