Leclerc vreest bandenmanagement voor hoofdrace: 'Mijn banden zagen er dood uit' Formule 1
Formule 1

Leclerc vreest bandenmanagement voor hoofdrace: 'Mijn banden zagen er dood uit'

Leclerc vreest bandenmanagement voor hoofdrace: 'Mijn banden zagen er dood uit'

Charles Leclerc denkt dat er voor Ferrari niet veel meer in had gezeten dan zijn tweede plaats in de sprintrace. De Monegask wist weliswaar goed weg te komen, maar werd al snel ingehaald door Pérez na de safety car en kon daarna niet meer een tegenactie plaatsen. Bovendien zagen de banden van de Red Bull Racing-bolides er een stuk beter uit dan die van hemzelf, en dus stipt Leclerc nog maar eens aan waar het pijnpunt ligt.

Bij Sky Sports heeft Leclerc niets te klagen, ondanks het feit dat hij zijn eerste plaats verloor aan Pérez. 'Eerlijk gezegd hebben we alles goed gedaan. Er was niets meer over in een race als deze. Ik ben niet blij, want P2 finishen maakt me nooit blij, maar er was niets meer aan te doen. Het bandenmanagement was goed, maar we hebben een auto die voorlopig moeite heeft met de banden', zo stipt hij het probleem van Ferrari aan.

Bandenmanagement problematisch

De Ferrari-coureur stelt dat hij zelf goed is omgegaan met de banden, maar dat het verschil met die van Red Bull enorm was na afloop van de sprintrace. 'Wat het bandenmanagement betreft, heb ik persoonlijk de banden goed beheerd. Helaas is onze auto erg agressief op de banden en ik controleerde de banden na de race en de banden zagen er dood uit, terwijl die van de Red Bull er goed uitzagen', zo constateerde hij na afloop van de sprintrace.

'We moeten iets vinden omdat zij dat hebben gedaan. En daarop moeten we een grote stap zetten', aldus Leclerc, die bij Viaplay ook nog in gaat op het bandenmanagement. 'Zij hebben duidelijk iets wat wij nog niet begrijpen. Ik neem geen genoegen met P3, ook niet met P2, alleen de overwinning telt. Maar we moeten wel realistisch blijven', zo stelt de Monegask na afloop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws