Buxton verwijt Verstappen hypocrisie: 'Bijzonder dat juist Max dit zegt' Max Verstappen
Max Verstappen

Buxton verwijt Verstappen hypocrisie: 'Bijzonder dat juist Max dit zegt'

Buxton verwijt Verstappen hypocrisie: 'Bijzonder dat juist Max dit zegt'

Volgens Will Buxton heeft Max Verstappen weinig recht tot klagen over het acteren van George Russell in de openingsfase van de sprintrace voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na een matige start van Verstappen kwam Russell langszij en veroorzaakte de Mercedes-coureur schade aan de RB19 van Verstappen in de tweede bocht. Verstappen was niet bepaald te spreken over zijn collega, maar F1TV-analist Will Buxton vindt niet dat Verstappen mag klagen.

Na de race zocht Verstappen Russell nog op, die een gebrek aan grip als excuus gebruikte voor het incident. De Nederlander vond het voorval niet recht te praten en antwoordde dat iedereen te maken had met een laag gripniveau. Verstappen toonde zich eerder ook al kritisch over de boordradio, en haalde later tegenover de internationale media nogmaals uit naar de 25-jarige Brit. Het incident werd door de wedstrijdleiding niet bestraft en zelfs niet niet onderzocht. De uitgesproken Verstappen kon bij F1TV-analist Buxton niet op veel steun rekenen.

Verstappen hypocriet

'De opening was geweldig, en achteraf ook nog een beetje', opent Buxton, refererend aan de confrontatie tussen Verstappen en Russell. 'Het gevecht was geweldig. Het is bijzonder dat dit commentaar juist van Verstappen komt, namelijk dat er onnodige risico’s genomen worden door een coureur. Verstappen heeft zijn carrière juist opgebouwd met gewaagde acties en ellebogenwerk en hard racen met anderen. Hij heeft zijn gehele carrière hard gevochten met coureurs, maar hij houdt er zelf niet van als anderen hard racen tegen hem. Vooral niet als hij voor een kampioenschap vecht, dat bleek vandaag. Hij heeft vandaag een paar punten verloren.'

De 42-jarige Buxton voegt daaraan toe dat het niet voor het eerst dit seizoen is dat we de wereldkampioen zich negatief horen uitlaten over het rijden van de Mercedes-coureurs. 'Hij klaagde over Lewis (Hamilton, red.) in Australië en hier over George (Russell, red.). Hij denkt aan elk punt dat hij verliest. Misschien ziet hij nu de andere kant van het verhaal van hoe hij eerder racete en hoe andere coureurs een aantal van zijn acties beoordeeld zullen hebben.’ In het verleden kreeg Verstappen nog regelmatig het verwijt te horen dat hij te agressief optrad in onderlinge gevechten met andere coureurs.

Buxton vroeg ook negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen nog naar zijn mening over het incident. 'Het deed me herinneren aan Max van twee jaar geleden, toen hij Hamilton uitdaagde, meent Kristensen. 'Toen hij (vandaag, red.) over de radio klaagde, was het duidelijk dat de kampioen uitgedaagd werd. Ik noem dit fifty-sixty. Misschien ging Russell iets te ver, maar was het een straf waard? Ik denk van niet. Max had hier twee jaar geleden niet over geklaagd.’ Buxton sluit zich aan bij de Deen: 'Nee, omdat hij degene zou zijn die de actie inzette. Hij houdt aan dat soort dingen vast, hij klaagt aan het einde van het jaar nog steeds over Monaco.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws