Leclerc waakt voor hoogmoed bij Ferrari na 'uitschieter' in Monaco Formule 1
Formule 1

Leclerc waakt voor hoogmoed bij Ferrari na 'uitschieter' in Monaco

Leclerc waakt voor hoogmoed bij Ferrari na 'uitschieter' in Monaco

Ferrari leek in Monaco sterk genoeg om de Grand Prix te winnen, maar zal dit volgens Charles Leclerc in Baku niet zijn. De uitstekende vorm van de Italiaanse renstal in het vorstendom had vooral te maken met de eigenschappen van het circuit zelf. De Monegask wil dan ook niet dat zijn team te hard van stapel loopt na de positieve prestatie.

'Monaco was een uitschieter', laat de tweevoudig Grand Prix-winnaar weten ten overstaan van de Duitse tak van Motorsport.com. 'Ik denk dat we nu weer teruggaan naar de realiteit. We strijden om de vierde of de vijfde plaats in Baku, denk ik.' Leclerc verwacht dus geen podiumplaats op het straatcircuit en dat is niet geheel onbegrijpelijk.

Hoewel Baku City Circuit dus ook een straatcircuit is, kent het eigenschappen die meer bij een 'normale' baan passen. Zo bestaat de derde sector uit een enorm lang recht stuk, waar topsnelheid en drag van groot belang zijn. Dit zijn eigenschappen waarom Ferrari heeft laten zien het sinds 2020 te laten liggen, waardoor de vermoedens van de topcoureur niet onterecht zijn.

Leclerc hecht geen waarde aan vorm in Monaco

Leclerc roept zijn team op om vooral niet te hard van stapel te lopen: 'Het belangrijkste is om kalm te blijven, al gebeurt het niet vaak dat een auto op Monaco zo competitief is en op andere circuits totaal niet.' Totaal geen pace verwacht hij van het team uit Maranello dus niet, maar ze zullen vermoedelijk wel wat inleveren ten opzichte van de meest recente wedstrijd.

Hij benadrukt daarom nog maar eens dat Monaco een uitschieter was. 'En daar moeten we dus niet teveel waarde aan hechten. Het was een verrassing hoe snel we daar waren'. concludeert de Ferrari-rijder. Mocht de Formule 1 dit jaar nog in Singapore rijden dan verwacht Leclerc dat zijn team daar wél weer mee kan doen om een flinke hap punten, dat circuit is tevens een baan die om veel downforce vraagt, wat Ferrari blijkbaar ligt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws