Leclerc ziet enorm probleem bij zijn bolide: 'Dat heeft ons alles gekost' Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet enorm probleem bij zijn bolide: 'Dat heeft ons alles gekost'

Leclerc ziet enorm probleem bij zijn bolide: 'Dat heeft ons alles gekost'

Na de zege in Monaco waar hij al jaren op hoopte, eindigde de Grand Prix van Canada in een deceptie voor Charles Leclerc. De coureur had problemen met de motor en het team maakte bovendien de verkeerde bandenkeuze. ‘Deze doet pijn’, zegt de Monegask tegenover F1TV.

‘Eerlijk gezegd valt er maar weinig te zeggen behalve dat het motorprobleem ons alles heeft gekost’, begint de Ferrari-coureur. Leclerc reed dus al met een zwak punt aan de bolide rond, maar daarna bleek ook de bandenkeuze hem niet mee te zitten. ‘Op een gegeven moment besloten we de slicks te gaan proberen’, vertelt de Monegask. ‘We wisten dat de kans groter was dat het niet zou werken, maar we moesten iets doen. Met de motorproblemen die we hadden zouden we toch buiten de punten belanden’, zegt Leclerc, die hiermee aangeeft dat ze het risico namen omdat ze toch niets te verliezen hadden.

‘Dat was het eigenlijk. Daarna was het heel moeilijk om alle motorveranderingen die het team wilde door te voeren’, vervolgt hij de lijst met dingen die misgingen. Dit heeft hem naar eigen zeggen veel tijd gekost, waardoor het hem niet lukte naar de top tien te rijden. ‘Ik verloor anderhalve seconde per lang, recht stuk’, geeft de man uit Monaco aan. ‘We moeten naar het probleem kijken, want dat kan ons blijven dwarszitten de rest van het seizoen’, benadrukt hij.

Een goed of slecht weekend is geen garatie

Wanneer hem gevraagd wordt naar de pace van de bolide, ziet Leclerc nog geen reden tot paniek. ‘We moeten niet te heftig reageren op de pace van de auto’, zegt hij. ‘Je hebt goede weekenden en slechte weekenden. Gisteren misten we Q3 op drie honderdste van een seconde’, weet hij zich te herinneren. ‘De auto voelde niet goed en daar moeten we aan werken. We moeten begrijpen wat er misging’, gaat hij verder. ‘De pace was vandaag niet slecht. De eerste stint, met een motor die 1,5 seconde langzamer was, was helemaal niet zo slecht. We waren sterk in de bochten, maar de motor was gewoon slecht’, stelt de Monegask vast.

Hij trekt een vergelijking met de zege die hij binnenhaalde in Monaco. ‘In Monaco moesten we niet te heftig reageren en dat moet nu ook niet’, aldus Leclerc. De Ferrari-coureur is van mening dat één goede of slechte race nog niet meteen betekent dat de andere races net zo goed of slecht zullen verlopen. ‘Deze doet pijn. We raken veel punten kwijt met twee auto’s die de race niet uitrijden’, moet hij toegeven. ‘We moeten gewoon naar die motor kijken’, sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws