Hamilton snoeihard voor zichzelf na foutenfestival: 'Lag vooral aan mezelf' Formule 1
Formule 1

Hamilton snoeihard voor zichzelf na foutenfestival: 'Lag vooral aan mezelf'

Hamilton snoeihard voor zichzelf na foutenfestival: 'Lag vooral aan mezelf'

Voor Mercedes leverde Canada het beste resultaat van het seizoen op, met een derde en vierde plek voor beide coureurs. Lewis Hamilton eindigde slechts één seconde achter nummer twee Lando Norris, en pakte ook nog de snelste ronde. Ondanks zijn beste Grand Prix-resultaat van het seizoen was Hamilton zeer zelfkritisch na het maken van veel fouten.

Bij het Britse Sky Sports stond Hamilton de pers te woord. 'Ik voel me niet heel anders dan na de kwalificatie. Ik heb het hele weekend gewoon vrij slecht gepresteerd', geeft de 39-jarige meteen aan. Daarbij wijst hij ook al naar de kwalificatie, toen hij de zevende startplek pakte, terwijl George Russell poleposition veroverde. 'In de kwalificatie speelden er ook nog andere dingen mee, maar het lag vooral aan mezelf.' Hamilton was in de afgelopen weken nog kritisch op het team, maar steekt nu de hand in eigen boezem.

Foutenfestival

'De Grand Prix zelf was een van de slechtste races die ik ooit gereden heb', vervolgt de Mercedes-coureur, die zeventien jaar geleden in Canada zijn eerste poleposition en overwinning pakte. 'Ik maakte veel fouten. Als ik me beter had gekwalificeerd, had ik ook in een betere positie gezeten, maar het is wat het is', baalt Hamilton.

Toch wil Hamilton ook bij de positieve punten stilstaan. 'Ik wil wel iedereen in de fabriek bedanken, want we hebben veel vooruitgang geboekt met de auto, en het wordt nu een auto waar we mee kunnen vechten. Dat is het echte positieve, terwijl we het volgende deel van het seizoen ingaan. Ik weet dat er nog meer upgrades aankomen bij ons, dus het wordt een spannend gevecht', luidt de voor de concurrentie onheilspellende boodschap. 'Als ik het zelf goed doe, weet ik dat ik op een gegeven moment betere resultaten kan pakken.'

Hamilton wordt vervolgens gevraagd of hij denkt dat hij dit jaar nog races kan winnen. 'Ik denk dat de auto dit weekend goed genoeg was om te winnen, en dat is ook waarom ik me niet zo goed voel over deze race. We nemen de punten maar mee, en ik blijf het proberen', concludeert de Engelsman, die bij Viaplay ook erg kritisch op zijn eigen prestatie was. Hamilton noemde zijn race daar really shocking.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws