Marko over komst Perez: 'Eerst kijken of we bij elkaar passen' Formule 1
Formule 1

Marko over komst Perez: 'Eerst kijken of we bij elkaar passen'

Marko over komst Perez: 'Eerst kijken of we bij elkaar passen'

Door Sergio Perez binnen te halen breekt Red Bull Racing met zijn traditie om haar teams te vullen met coureurs uit eigen opleiding. Perez heeft een verleden met Ferrari, maar voorziet in een directe behoefte bij Red Bull, volgens Helmut Marko.

Voor Marko, als baas van het opleidingsprogramma van Red Bull is het moeilijk om te breken met de traditie om voor eigen talent te gaan. ‘We hebben over onze schaduw heen moeten stappen door dit besluit te nemen. We hadden niemand voor dat stoeltje bij Red Bull. Perez was de beste beslissing om onze doelstellingen te halen voor het wereldkampioenschap.’

Toch ziet de Oostenrijker Perez nog niet als permanente oplossing: ‘We hebben een eenjarig contract met Perez. Laten we eerst eens kijken hoe hij presteert en of we bij elkaar passen’, aldus Marko tegen de Nederlandse tak van Motorsport.com.

'Dit jaar maar één junior en dat is geen schande'

Volgens Marko verandert de komst van Perez niets aan de filosofie van Red Bull, het is een uitzondering: We hebben dit jaar niet twee junioren naar de Fromule 1 gebracht, maar één en dat is geen schande. Met Yuki Tsunoda hebben we zelfs de eerste Japanse coureur sinds Kamui Kobayashi in de koningsklasse gebracht.’

Ook de aanwas van nieuw talent is niet in gevaar: ‘Onze resultaten met de juniorrijders zijn nog steeds ongeëvenaard.’ Hiermee doelt Marko op Jüri Vips, Liam Lawson en Jehan Daruvala, die het afgelopen jaar goed deden in de F2 en F3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws