Marko ten einde raad: 'Zelfs als we dat meerekenen zijn we langzamer dan Mercedes' Formule 1
Formule 1

Marko ten einde raad: 'Zelfs als we dat meerekenen zijn we langzamer dan Mercedes'

Marko ten einde raad: 'Zelfs als we dat meerekenen zijn we langzamer dan Mercedes'

Helmut Marko is pessimistisch wat betreft de staat van de RB16B tijdens het weekend van de Grand Prix van Turkije. Max Verstappen en in mindere mate Sergio Perez kampen met forse balansproblemen. Marko houdt serieus rekening met een zwaar weekend.

Verstappen kwam in de eerste vrije trainingen respectievelijk vier tienden en zes tienden tekort op de snelste tijd van Hamilton. Even leek Red Bull Racing zes tienden te winnen, maar dat kwam volgens Marko omdat de Honda-motor in één van de laatste ronden van een longrun opengeschroefd werd.

Die gewonnen zes tienden van een seconde geven Red Bull geen hoop, zo benadrukt Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport. 'Zelfs als we dat meerekenen, zijn we gewoon langzamer dan Mercedes.'

Mercedes beter ingespeeld op vernieuwd Istanbul Park

De Duitse renstal heeft zich beter weten aan te passen aan het sterk verbeterde gripniveau op Istanbul Park. Waar het vorig jaar nog glibberig was in Turkije, is de baan nu, mede door een schoonmaakbeurt vorige week, het circuit met het hoogste gripniveau. Mercedes heeft zich daar beter aan aangepast dan Red Bull.

Marko somt de problemen van de RB16B in Turkije op. 'De auto stuurt simpelweg niet in. In plaats daarvan breekt de achterkant uit.' De motor openschroeven gaat weinig verbetering brengen. 'Zelfs dan moet er nog wat van de auto zelf komen.'

Denk je dat Max Verstappen de Grand Prix van Turkije wint? Zet in en krijg 1,90 keer je inzet terug.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws