Windsor: 'Hoop is dat ze iets vinden bij Verstappen wat die problemen verklaart' Opinie
Opinie

Windsor: 'Hoop is dat ze iets vinden bij Verstappen wat die problemen verklaart'

Windsor: 'Hoop is dat ze iets vinden bij Verstappen wat die problemen verklaart'

Ook Peter Windsor heeft gezien hoe Max Verstappen worstelde met de RB16B tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Turkije. De Nederlander kreeg zijn bolide maar niet volledig onder controle en reed dan ook geen snelle tijden. Windsor ziet dat het een probleem is waar vooral Verstappen mee kampt.

Windsor zag Verstappen gedurende het eerste half uur van VT1 nog competitieve tijden rijden. 'Maar na ongeveer een half uur zei hij dat hij de voorkant van zijn bolide verloor. In de middag verloor hij constant de achterkant', vertelt Windsor in een video op zijn eigen YouTubekanaal. 'Aan het einde, toen hij meer benzine in zijn bolide had, had hij veel meer voorvleugel en toen verloor hij tien kilometer per uur op het rechte stuk.'

'Het lijkt vooral een probleem van Verstappen te zijn', denkt Windsor. Teamgenoot Sergio Perez zag er volgens hem erg snel uit gedurende de gehele vrijdag. De Mexicaan klaagde aanzienlijk minder vaak over de boordradio, ook al werd hij in VT1 tiende en in VT2 vierde. 'Maar hij zag er snel uit, zowel met veel als met weinig benzine. De hoop is natuurlijk dat ze iets vinden op of in Verstappens wagen wat de problemen verklaart.'

Kan Verstappen profiteren van gridpenalty Hamilton?

Derhalve is het niet zeker of Red Bull Racing kan profiteren van de gridpenalty die Lewis Hamilton aan zijn broek heeft gekregen. Hij heeft een motorwissel gedaan, waardoor hij vanaf P11 of lager de race moet aanvangen. 'Dit zou een kat-in-het-bakkie zijn voor Verstappen worden, maar zo makkelijk gaat het dus niet worden', zegt Windsor aangaande de problematiek aan boord bij Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws