RB16B

De RB16B is de auto waarin Max Verstappen in 2021 zijn eerste wereldtitel veroverde. Red Bull Racing verscheen in 2021 niet met een volledig nieuwe auto op het circuit, maar met een B-versie van de wagen van het jaar ervoor. De RB16B leek dan ook behoorlijk op de RB16, waarbij teambaas Christian Horner zei dat slechts 40 procent van de auto nieuw is. De RB17 werd uiteindelijk overgeslagen; in 2022 reed Red Bull met de RB18. De RB17 werd uiteindelijk een door Adrian Newey ontworpen hypercar.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Aanpassingen ten opzichte van de RB16

Ondanks dat de 2021-auto van Red Bull Racing een B-versie is, veranderde er wel het een en ander. De achterwielophanging werd verbeterd, en de achtervleugel werd flexibeler. Daarnaast volgde er een volledige revisie van de versnellingsbak. Het geheel bleek voldoende voor de titel voor Verstappen, maar niet om de constructeurstitel te grijpen.

Waarom RB16B?

Red Bull was niet het enige team dat geen volledig nieuwe auto bouwde voor het 2021-seizoen. Alle tien de Formule 1-teams moesten in 2021 kosten besparen en werkten daarom allemaal aan een B-versie van de huidige auto's. Dat betekende overigens niet dat alle teams gewoon een 'B' achter de huidige naam van de auto plaatsten. Mercedes reed bijvoorbeeld met de W12 in 2021 en Ferrari introduceerde de SF21. De RB16B was goed voor elf overwinningen: tien voor Verstappen, en één voor Sergio Pérez.

RB16B Nieuws