RB16B

Red Bull Racing zal in 2021 niet met een geheel nieuwe auto op het circuit verschijnen, maar met een B-versie van de wagen van het jaar ervoor. De RB16B zal dan ook erg op de RB16 lijken. Volgens teambaas Christian Horner is slechts 40 procent van de auto nieuw. De RB16B is de laatste auto waarmee Honda en Red Bull samen het kampioenschap gaan proberen te winnen en is ontworpen door Adrian Newey.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Aanpassingen ten opzichte van de RB16

Ondanks dat de 2021-auto van Red Bull Racing een B-versie is, verandert er wel het een en ander. Er wordt namelijk gesproken over een verbeterde achterwielophanging, een totale revisie van de versnellingsbak en een flexibelere achtervleugel. Dat de auto RB16B heet, heeft te maken met het feit dat er teveel onderdelen overgeheveld zouden worden naar het nieuwe ontwerp om het als een nieuw concept te zien.

Waarom RB16B?

Red Bull is niet het enige team dat geen volledig nieuwe auto bouwt voor het 2021-seizoen. Alle tien de Formule 1-teams moeten dit jaar kosten besparen en werken daarom allemaal aan een B-versie van de huidige auto's. Dat betekent overigens niet dat alle teams gewoon een 'B' achter de huidige naam van de auto plaatsen. Mercedes rijdt bijvoorbeeld met de W12 in 2021 en Ferrari introduceert de SF21.

Laatste jaar met Honda

Red Bull Racing zal in 2021 voor de laatste keer aan de start staan met Honda-motoren. De Japanse autofabrikant verlaat de sport definitief en levert vanaf 2022 ook geen motoren meer aan AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. Ondanks dat Honda nog maar één jaar in de Formule 1 te zien is, zouden ze geen kosten of moeite besparen. De Japanse fabrikant ontwikkelt door op de RA620h, waarmee Red Bull in 2020 reed en komt met een verbeterede thermodynamische efficiëntie.

RB16B Nieuws