Mazepin: 'Ik moet mij verontschuldigen tegenover Hamilton' Formule 1
Formule 1

Mazepin: 'Ik moet mij verontschuldigen tegenover Hamilton'

Mazepin: 'Ik moet mij verontschuldigen tegenover Hamilton'

Nikita Mazepin gaat zich verontschuldigen tegenover Lewis Hamilton. In ronde 28 van de Grand Prix van Turkije reed hij de Brit in de weg, wat Hamilton tijd kostte. Zonde, want Mazepin moest eigenlijk gehoor geven aan de blauwe vlaggen en plaatsmaken voor de opstormende Mercedes. De Haas-rijder weet dat hij fout zat, maar benadrukt dat hij vrijwel niets zag op het circuit. Desalniettemin wil hij naar de zevenvoudig wereldkampioen toestappen.

'Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden aan Hamilton. Ik klaagde de hele tijd al tegen het team dat ik bijna niets zag in mijn achteruitkijkspiegels en dat ik meer informatie nodig had over wie eraan kwam, en hoe snel', zo verklaart de Rus tegenover Speedweek waarom hij niet week toen Hamilton op het snelste deel van Istanbul Park naderde.

Die informatie kwam maar niet, en dat op een circuit waarop het met de zichtbaarheid dus zeer slecht zat. 'Er kwam een enorm vieze spray van de auto's en ik zag praktisch niets', geeft de rookie aan. Vorig jaar op Istanbul Park besloten enkele coureurs de auto's op het natte circuit zelfs de pitstraat in te rijden. Destijds vonden sommige rijders het te gevaarlijk om de race uit te rijden.

Mazepin: 'Fijn dat het oké afgelopen is'

Mazepin wist dus niet tijdig te wijken voor Hamilton, maar benadrukt dat hij blij is dat het niet slechter afliep dan dat het af had kunnen lopen. Het had immers ook tot een touché kunnen komen. 'Als je niet slechts één keer, maar twee keer op een ronde achterstand gezet wordt in zo'n race, dat is een ramp. Fijn dat het oké afgelopen is, maar ik moet nog steeds mijn verontschuldigingen aanbieden.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws