Marko: 'Ongelooflijke rechte lijnsnelheid Mercedes baart ons enorme zorgen' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Ongelooflijke rechte lijnsnelheid Mercedes baart ons enorme zorgen'

Marko: 'Ongelooflijke rechte lijnsnelheid Mercedes baart ons enorme zorgen'

Max Verstappen mag de WK-leiding dan wel weer overgenomen hebben, maar bij Red Bull Racing zit het optreden van afgelopen weekend niet lekker. Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft aan trots te zijn op hoe zijn coureurs de natte Grand Prix verreden hebben, maar benadrukt dat ze snelheid tekort komen. Was de race op Istanbul Park op een droog circuit verreden dan hadden Verstappen en Sergio Pérez hoe dan ook het onderspit moeten delven.

Marko opent zijn verhaal bij RTL met lovende woorden over allebei zijn coureurs. Verstappen wist de Grand Prix van Turkije als tweede te eindigen, terwijl zijn Mexicaanse teamgenoot derde werd. 'Allebei de coureurs hebben de banden optimaal weten te gebruiken', weet Marko, die zijn rijders vanuit de garage nauwlettend in de gaten hield. Dit effectieve bandengebruik stond onder andere toe dat Pérez titelconcurrent Lewis Hamilton bij Verstappen weg kon houden.

Ook het team geniet echter complimenten na het prima optreden in Istanboel: 'Onze ingenieurs hebben bovendien uitstekend werk geleverd door de coureurs in elke fase van de wedstrijd op de hoogte te houden qua bandendata. Die informatie hebben Verstappen en Perez vervolgens perfect geïmplementeerd.' Red Bull stopte tijdig met allebei de rijders, waar bijvoorbeeld Mercedes dit met Hamilton niet deed.

Tactiek Hamilton zorgelijk

Marko merkte tegen het einde van de race dat Hamilton nog steeds niet gestopt was en dacht dat een nulstopper voor de Duitse concurrenten dus een serieuze optie was. Esteban Ocon lukte het immers ook. Marko: 'We waren bang dat Hamilton niet zou stoppen, maar dat was te gevaarlijk geweest. Daarnaast was het voor een wissel naar de droogweerbanden gewoon te nat op het circuit.' De geprefereerde strategie was voor de Oostenrijker dus zo klaar als een klontje.

Waakzaam Red Bull in de slotfase

Er resten de Formule 1-coureurs nog zes Grands Prix. Verstappen heeft tevens een voorsprong van zes punten op weten te bouwen naar titelrivaal Hamilton. Deze voorsprong moet verdedigd worden, maar de adviseur moet nog maar zien of dat ook daadwerkelijk gaat lukken. 'De ongelooflijke snelheid van Mercedes op de rechte stukken, die ze sinds Silverstone hebben, baart ons enorme zorgen.'

'Ze lijken dan ook alleen nog maar sneller te worden. Daar moeten wij met ons chassis voor zien te compenseren', zo geeft hij het plan van het team uit Milton Keynes vrij. Met een gelukje heeft Red Bull in Turkije twee coureurs op het podium gekregen, denkt hij: 'In een droge race hadden we namelijk geen schijn van kans gehad tegen Mercedes. Daarnaast was de onderstuur er in de race ook nog niet uit. In een droge race hadden we dus ook enorme last gehad van bandendegradatie.'

Max Verstappen is nog altijd favoriet bij de bookmakers wat betreft de wereldtitel van 2021. Benieuwd hoeveel jij kan verdienen als je hierop inzet? Check het hier!Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws