Steiner verrast door besluitvaardige Mazepin tijdens Russische Grand Prix Formule 1
Formule 1

Steiner verrast door besluitvaardige Mazepin tijdens Russische Grand Prix

Steiner verrast door besluitvaardige Mazepin tijdens Russische Grand Prix

Nikita Mazepin heeft tijdens zijn thuisrace in Rusland indruk gemaakt op zijn teambaas. Günther Steiner zag een coureur in de cockpit zitten die opvallend besluitvaardig was en de juiste beslissing maakte om in de slotfase de pitstraat in te duiken. Hij eindigde uiteindelijk als achttiende, op twee volle ronden achterstand van winnaar Lewis Hamilton, maar toch is de Italiaan over hem te spreken.

'Het verraste mij hoe goed Mazepin samenwerkte met zijn ingenieur, Dom, toen de grote beslissingen gemaakt moesten worden', laat de man uit Tirol weten in een persbericht van Haas. 'Er werd niet enorm veel gecommuniceerd', voegde hij daaraan toe. Veel praatte de Rus met zijn man aan de pitmuur niet, maar wat er gezegd werd, was uiterst nuttig.

Haas en Mazepin anticiperen succesvol

Steiner: 'Wij kozen voor de beste strategie die we op dat moment voor ogen hadden. Onze teammanager hield een oogje op de weerradar en zag dat de regen erger zou worden. Dat gebeurde ook.' Zodra dit het geval was besloot Haas, in samenwerking met haar enige overgebleven coureur (Mick Schumacher was eerder die dag al uitgevallen, red.), de pits in te duiken.

Mazepin hield het hoofd koel en liet daarmee zien dat hij langzaamaan aan de sport aan het wennen is. Waar er in Monaco af en toe nog sprake was van stress bij hem in de cockpit, was daar tijdens de chaotische slotfase van de Russische Grand Prix niets van te merken. 'Het ging uitstekend', benadrukt Steiner. 'Er was geen enkel spoort van paniek, enkel actie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws