McLaren-teambaas feliciteert Ferrari: 'Petje af voor Charles Leclerc' Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas feliciteert Ferrari: 'Petje af voor Charles Leclerc'

McLaren-teambaas feliciteert Ferrari: 'Petje af voor Charles Leclerc'

McLaren scoorde met een tweede en vierde plaats in Monaco voor hun coureurs Oscar Piastri en Lando Norris belangrijke punten in het Prinsdom. De renstal uit Woking ging het tijdens het Grand Prix-weekend niet helemaal voor de wind, maar volgens teambaas Andrea Stella heeft het team hard gewerkt om toch het podium te kunnen behalen. Ook Zak Brown is ontzettend blij met het resultaat.

'Petje af voor Ferrari en Charles Leclerc, ze waren het hele weekend snel en verdienden de overwinning', begint de McLaren-teambaas het officiële McLaren-persbericht met een felicitatie voor de Monegask die op de zondag voor het eerst zijn thuisrace wist te winnen. Ondanks dat er tijdens de race zelf niet al te veel gebeurde bij McLaren, nam de Italiaan wel even de tijd om zijn hele team, zowel in Monaco als in de fabriek, te bedanken.

'Voor ons gaat onze dank uit naar het hele team voor het leveren van een snelle auto en naar het circuitteam voor het altijd alert zijn en het managen van een aantal intense operationele momenten dit weekend', aldus Stella, die daarbij ook uitlegt wat die operationele momenten precies inhielden. 'Van het puinvrij maken van Lando's auto tijdens de kwalificatie tot het omgaan met een moeilijke situatie met een rode vlag vandaag (op de zondag, red.).' Tijdens de kwalificatie op de zaterdag was er een bord van de vangrail getrokken, bij de exit van het zwembadgedeelte op het circuit in Monaco, wat vervolgens vast kwam te zitten in de McLaren van Norris, toen de Brit eroverheen reed. McLaren wist de schade net op tijd weer te herstellen, zodat Norris als vierde aan de race mocht starten.

Monaco was belangrijk resultaat

Norris wist vervolgens ook als vierde te eindigen, terwijl teamgenoot Piastri als P2 op het podium eindigde tussen de twee Ferrari-coureurs. 'Het is een belangrijk resultaat hier in Monaco, met Oscar die een indrukwekkend podium scoorde en Lando vlak daarachter op een circuit waarvan we niet zeker wisten of het geschikt zou zijn voor onze auto. Het zijn veel punten, maar ook het bewijs dat we regelmatig kanshebbers voor het podium kunnen zijn. We kijken met optimisme naar de komende races', sluit Stella af.

McLaren-CEO Brown was niet aanwezig bij de race in Monaco, de Amerikaan had verplichtingen in Indianapolis bij de Indy500, maar plaatste wel een bericht op X met zijn felicitaties aan de coureurs. 'Geweldig resultaat bij de Grand Prix van Monaco!', schreef Brown enthousiast. 'Oscar op het podium op P2 en Lando op P4. Een geweldig gevecht met de Ferrari's ook.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws