Mercedes heeft geleerd van diskwalificatie Hamilton: 'Moet wel binnen de regels blijven' Formule 1
Formule 1

Mercedes heeft geleerd van diskwalificatie Hamilton: 'Moet wel binnen de regels blijven'

Mercedes heeft geleerd van diskwalificatie Hamilton: 'Moet wel binnen de regels blijven'

Technisch directeur van Mercedes, James Allison, ziet nog wel ruimte voor innovatie bij de huidige generatie grondeffect-auto's. Mercedes heeft niet altijd het juiste pad bewandeld sinds de invoering van het 2022-reglement, maar de renstal heeft onder andere van de pijnlijke les tijdens de Grand Prix in Austin geleerd.

De technisch directeur van Mercedes denkt nog altijd dat de huidige generatie auto's nog verder door te ontwikkelen zijn, ondanks dat de teams elkaar steeds meer lijken te kopiëren. 'Ik denk dat de meeste teams dezelfde weg bewandelen, maar dat betekent niet dat er geen ruimte voor innovatie meer is', vertelt de Britse ingenieur, volgens de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Terwijl het team van Mercedes het verkeerde pad insloeg met het niet zo goed werkende zero sidepods-concept twee jaar geleden, heeft concurrent Red Bull wel uitgevonden hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de sinds 2022 geldende reglementen. Dat laatste moet ook Allison beamen. 'Het is geen geheim dat de auto's de meeste performance hebben als ze dicht bij de grond liggen, maar je kan niet te dicht op de grond komen', waarschuwt Allison wel.

Mercedes heeft geleerd van diskwalificatie

'Het is een zoektocht naar een betrouwbare manier, waarop je precies en zo goed mogelijk de auto zo laag bij de grond kan laten rijden', vertelt Allison. Die zoektocht liep voor Mercedes in 2023 ook niet altijd even goed af. Zo werd Lewis Hamilton na de Grand Prix van de Verenigde Staten gediskwalificeerd voor de Amerikaanse race, omdat de vloer niet voldeed aan de reglementen.

'Het moet wel binnen de regels van het afslijten van de skid blocks blijven', geeft ook Allison toe, maar toch ziet de ingenieur nog potentie op dit gebied. 'Het (laag afstellen, red.) zorgt ook voor de meeste downforce die de auto kan produceren. Er is nog genoeg actie op dit gebied!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws