Hamilton over overeenkomsten met Verstappen en Alonso: 'Dat hebben ze met me gemeen' Formule 1
Formule 1

Hamilton over overeenkomsten met Verstappen en Alonso: 'Dat hebben ze met me gemeen'

Hamilton over overeenkomsten met Verstappen en Alonso: 'Dat hebben ze met me gemeen'

Lewis Hamilton vierde eerder deze maand zijn 39e verjaardag, maar zal nog minimaal twee seizoenen in de Formule 1 te zien zijn, terwijl hij na enkele lastigere jaren de hoop vestigt op het veroveren van zijn achtste wereldtitel. Daarvoor zal hij Max Verstappen van de troon moeten stoten, en dus werd de Brit ook gevraagd naar zijn twee mede-wereldkampioenen.

Hamilton leed in de titelontknoping van 2021 een pijnlijk verlies, nadat hij een week eerder zijn 103e Grand Prix-overwinning had gepakt in Saoedi-Arabië. Ruim twee jaar later staat de teller nog steeds op 103, al pakte Hamilton in 2023 wel zijn 104e poleposition. In de afgelopen twee jaar moest Hamilton vooral toekijken hoe Verstappen veel won. 'Blijf doen wat je doet, zou ik zeggen. Hij doet het geweldig', zegt Hamilton desgevraagd over de regerend wereldkampioen.

Hamilton over Verstappen en Alonso

Naast Verstappen en Hamilton is Alonso de derde wereldkampioen in de Formule 1, waarbij in een interview met Formule 1 Magazine wordt aangekaart dat de drie coureurs door velen nog steeds als de drie beste coureurs gezien worden. 'Ik denk dat alle coureurs in de Formule 1, vanwege uiteenlopende redenen, enorm competitief zijn. We hebben verschillende opvoedingen en kansen gehad, en met verschillende uitdagingen te maken gehad, maar ik zie veel overeenkomsten met alle andere coureurs en ook met jongere coureurs uit bijvoorbeeld de Formule 2 en de Formule 3.'

'Ik denk dat Max en Fernando één ding gemeen hebben met me: we zijn allemaal enorm competitief', geeft Hamilton aan. 'We gaan tot het uiterste om onze doelen te bereiken. Hoe ze verder als persoon zijn, daar kan ik weinig over zeggen. Ik ken ze alleen uit de Formule 1-wereld, het is niet zo dat ik bijvoorbeeld thuis bij ze over de vloer kom', aldus de Brit, die in 2024 voor het twaalfde jaar op rij in dienst van Mercedes rijdt.

Hamilton blikt vooruit op eventueel pensioen

Als een van de senioren in de Formule 1, lijkt Hamilton aan de laatste jaren van zijn carrière bezig te zijn, maar toch wil de Brit niet aangeven dat hij meteen zal stoppen, mocht hij opnieuw kampioen worden. 'Ik heb nooit gezegd dat een achtste titel het eindpunt zou zijn. Wat er na het rijden in de Formule 1 volgt, weet ik niet. Ik voel bij mezelf niet per se het verlangen om daarna nog in de Formule 1 actief te blijven, maar ik heb eerder al gezegd: zeg nooit nooit. Ik kan me niet voorstellen dat ik aan de pitbox ga staan, als ik niet meer rijd', zo lijkt de recordkampioen een rol als teambaas niet te zien zitten.

Hamilton reageerde ook nog op uitspraken van voormalig rivaal Sebastian Vettel, die een comeback eerder niet volledig wilde uitsluiten. 'Dat verbaasde me niet, want dat zie je vaker met gestopte coureurs. Fernando Alonso kwam terug, en Michael Schumacher ook. Ik heb het ook gezien bij atleten uit andere sporten, en heb er wel eens over gesproken met een aantal van hen. Ze zeiden: Je raakt iets kwijt dat je je hele leven gedaan hebt, en ineens is het weg. Dan kun je het gaan missen, en ik kan me voorstellen dat het een ongelofelijk gat is, waar je dan invalt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws