Morbidelli zag 'kannibaal' Verstappen: 'Een van de grootste F1-kampioenen' Formule 1
Formule 1

Morbidelli zag 'kannibaal' Verstappen: 'Een van de grootste F1-kampioenen'

Morbidelli zag 'kannibaal' Verstappen: 'Een van de grootste F1-kampioenen'

Gianni Morbidelli, voormalig Formule 1-coureur van onder andere Minardi, Ferrari en Sauber, ziet dat Max Verstappen dit weekend zeer volwassen heeft gereden. De Red Bull Racing-coureur kende een foutloze Grand Prix van Emilia Romagna. De Nederlander pakte immers zijn tweede Grand Slam van zijn Formule 1-carrière. Bovendien zag Morbidelli dat Verstappen de competitie met huid en haar opvrat.

'Verstappen is een kannibaal', zegt de Italiaan lachend tegenover Autosprint. 'Deze kannibaal controleerde het speelveld dit weekend. Hij had een perfect Grand Prix-weekend waarin alles goed afliep voor hem en voor Red Bull.' Naast Verstappen kende ook teamgenoot Sergio Pérez een uitstekend weekend. De Mexicaanse coureur kwam als tweede over de finish en maakte het een perfect weekend voor Red Bull.

'Verstappen is veel volwassener geworden', merkt Morbidelli op. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat het kampioenschap van vorig jaar hem heel veel heeft gebracht. 'Hij heeft geen fouten gemaakt in Imola en ik denk niet dat er twijfels kunnen zijn over zijn vermogen om zijn agressie beter te beheersen. Het rijden van Max is prachtig om te zien en hij is zeker één van de grootste F1-kampioenen. Ik denk dat het behalen van de titel in 2021 Verstappen veel heeft geholpen op zijn pad naar competitieve volwassenheid.'

Morbidelli: 'Leclerc zal deze fout onthouden'

Ferrari leek met Charles Leclerc en Carlos Sainz de duidelijke favoriet in Imola. De één-twee van Red Bull heeft Morbidelli dan ook weten te verbazen. 'Het duo Leclerc en Ferrari bleek zeer geschikt voor Imola, maar helaas is het de verkeerde kant opgegaan. De F1-75 leek erg efficiënt toen zijn coureurs de kerbs aanvielen, zoals in de Variante Alta, maar ik denk dat het een overmaat aan agressiviteit was bij Leclerc wat hem de kop kostte. Het zal als een les voor hem zijn, omdat hij een zeer intelligente jongen is en deze vermijdbare fout zal onthouden', aldus de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws