Alesi zag Red Bull met geluk wegtrekken bij Ferrari in Imola Formule 1
Formule 1

Alesi zag Red Bull met geluk wegtrekken bij Ferrari in Imola

Alesi zag Red Bull met geluk wegtrekken bij Ferrari in Imola

Jean Alesi denkt dat Red Bull Racing op gelukkige wijze de Grand Prix van Emilia Romagna naar zich toetrok. Op Imola was de Oostenrijkse renstal een stuk sneller dan Ferrari, en dat is volgens Alesi een toevalstreffer. Had het niet geregend, en werd er geen sprintrace verreden, dan had Ferrari meer weerstand kunnen bieden volgens de oud-coureur. Ook belicht hij de fout van Charles Leclerc.

'Op Imola, met de sprintrace en de lastige weersomstandigheden, was het onmogelijk om te begrijpen hoe de auto's het beste afgesteld konden worden', is de Fransman van mening, die op zaterdag Max Verstappen feliciteerde na het behalen van de overwinning in de sprintrace. Na het sterke optreden in de sprintrace wisten Leclerc en Carlos Sainz niet terug te veren.

'Red Bull sloeg met een beetje geluk meteen de juiste richting in', denkt Alesi, die jaren voor Ferrari uitkwam. 'Met drie oefensessies en normale omstandigheden weet ik niet of het zo afgelopen was als afgelopen zondag', beargumenteert hij bij Corriere della Sera. Was er sprake geweest van een 'normaal' weekend dan had Ferrari langer de tijd gehad om de F1-75 te optimaliseren en was een zege voor een van de rijders wellicht mogelijk geweest.

Ferrari-coureur Leclerc de fout in 

Leclerc was van de twee Ferrari-mannen de rijder die heel het weekend aanspraak leek te maken op de zege. Lang hield hij een podiumplek vast, totdat hij na een eigen fout door de tijdstabel tuimelde. 'Leclerc probeerde Sergio Pérez wanhopig te passeren en moest het nadeel minimaliseren door die chicane met te veel snelheid te verlaten.'

'Hij maakte een fout, maar Leclerc vecht voor het wereldkampioenschap. Dat was te zien in het feit dat hij er alles aan deed om die tweede plek veilig te stellen', concludeert Alesi, die het enthousiasme van de Monegask begrijpt. Er is na afloop gesteld dat hij wellicht teveel risico nam, maar diverse coureurs, waaronder René Arnoux, stellen dat ze in de situatie van Leclerc exact hetzelfde gedaan hadden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws