Villeneuve waarschuwt Leclerc: 'Verstappen maakt die fouten niet meer' Formule 1
Formule 1

Villeneuve waarschuwt Leclerc: 'Verstappen maakt die fouten niet meer'

Villeneuve waarschuwt Leclerc: 'Verstappen maakt die fouten niet meer'

Jacques Villeneuve vraagt zich af of Charles Leclerc klaar is voor de titelstrijd. De Ferrari-coureur heeft bewezen dat hij in een snelle auto in staat is om races te winnen, maar tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna van afgelopen weekend maakte hij een cruciale fout. Villeneuve ziet dat Max Verstappen deze fouten niet meer maakt.

Tijdens het raceweekend in Imola was Verstappen foutloos. De Red Bull Racing-coureur won beide races en hij mocht ook weer een poleposition bijschrijven. Villeneuve weet niet zeker of Red Bull daadwerkelijk het gat heeft gedicht naar Ferrari, maar hij denkt de fouten van Leclerc en Carlos Sainz cruciaal kunnen zijn. 'Red Bull heeft juist te maken gehad met technisch malheur, maar Leclerc spinde in zijn eentje', luidt de conclusie van Villeneuve in zijn column voor Formule1.nl.

De enkelvoudig wereldkampioen zag de Monegask te agressief rijden. Villeneuve denkt dat Leclerc deze fouten niet meer kan maken in de titelstrijd, aangezien Verstappen deze fouten niet meer lijkt te maken. 'Tot vorig jaar hebben we ons afgevraagd of Verstappen titels kon winnen. Hij was vorig jaar perfect en dat was een hele stap.' De Canadees weet dat Leclerc zich nu moet laten gelden, aangezien hij een hele snelle auto heeft. 'Je moet een race als titelkandidaat anders benaderen, want je hebt altijd wel iets te verliezen.'

Villeneuve: 'Kampioenen kunnen zomaar stoppen'

Bij Mercedes, en vooral bij Lewis Hamilton, gaat het op het moment niet goed. De zevenvoudig wereldkampioen kwam in Imola niet verder dan de dertiende plek en het bericht van Toto Wolff na afloop van de race was veelzeggend volgens de voormalig Formule 1-coureur. Villeneuve durft niet te zeggen of Hamilton het seizoen af zal maken. 'We hebben vaker verrassingen gezien. Kampioenen kunnen er soms zomaar de brui aan geven', aldus de Canadees.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws