'Netflix en Amazon onder geïnteresseerden Amerikaanse F1-rechtendeal' Formule 1
Formule 1

'Netflix en Amazon onder geïnteresseerden Amerikaanse F1-rechtendeal'

'Netflix en Amazon onder geïnteresseerden Amerikaanse F1-rechtendeal'

De Formule 1 is populairder dan ooit, en dat is terug te zien in de verregaande interesse in de sport van enkele mediagiganten. ESPN heeft momenteel de rechten van de koningsklasse in handen in Amerika, maar er wordt bij Business Insider melding gemaakt van diverse geïnteresseerde partijen. Het Amerikaanse mediabedrijf houdt de rechten graag in handen, maar moet Liberty Media daarvoor wel een heel aantrekkelijk aanbod doen.

Meerdere bronnen hebben vrijgegeven aan het businessmedium dat enkele grote mediabedrijven geïnteresseerd zijn in het overnemen van de Amerikaanse uitzendrechten van de F1. Onder deze partijen bevinden zich Netflix, maar ook het door Disney beheerde ESPN, dat in Amerika de uitzendrechten van de sport momenteel in handen heeft. ESPN hoopt de rechten in handen te houden, maar het staat beslist niet vast dat dit ze ook werkelijk gaat lukken.

Nu blijkt namelijk dat er nog twee partijen zijn die een rooskleurige toekomst zien voor de sport. NBCUniversal heeft zich volgens een van de bronnen aangesloten bij de geïnteresseerden, terwijl Amazon eveneens aan tafel zit. ESPN heeft inmiddels een eerste bod gedaan van zo'n 70 miljoen dollar (65 miljoen euro, red.). Er wordt echter gesuggereerd dat de F1 op een bod rekent van ongeveer 100 miljoen dollar (93 miljoen euro, red.).

Netflix' interesse groeit

De interesse van Netflix is over de afgelopen periode serieus gegroeid, maar het bedrijf heeft geen in-house sports negotiator, wat de gesprekken moeizaam maakt. ESPN heeft haar interesse inmiddels bevestigd: 'We zijn agressief aan het jagen op een contractverlenging en hebben het idee dat we een distributiepakket en presentatie hebben die niet geëvenaard kan worden in de industrie', meldde John Suchenski, ESPNs Programming & Acquisition director.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws