Norris kan Pérez maar niet begrijpen: 'Ik probeerde hem letterlijk voorbij te laten gaan' Formule 1
Formule 1

Norris kan Pérez maar niet begrijpen: 'Ik probeerde hem letterlijk voorbij te laten gaan'

Norris kan Pérez maar niet begrijpen: 'Ik probeerde hem letterlijk voorbij te laten gaan'

Lando Norris is onder de indruk van de manier waarop Sergio Pérez tegen hem aan wist te crashen in de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit had het gevecht met de Mexicaan al opgegeven en wilde hem er voorbij laten gaan. Ondanks dat Norris dus niet verdedigde, wist Pérez alsnog tegen zijn bolide aan te rijden. Door het teleurstellende resultaat in de race verloor de Brit zijn vierde plek in het kampioenschap.

‘Ik was vier autolengtes verwijderd van de apex’, begint Norris tegenover Motorsport.com over de situatie. ‘Op de een of andere manier botste hij toch tegen me aan, best indrukwekkend. Ik probeerde hem letterlijk voorbij te laten gaan en op de een of andere manier crashte hij tegen me aan’, voegt hij hieraan toe.

Norris is na de race van Abu Dhabi zesde geworden in het kampioenschap met 205 punten, slechts één punt achter Ferrari-coureur Charles Leclerc en Aston Martin-coureur Fernando Alonso. De Ferrari-coureur werd tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi tweede, terwijl Norris enkel een vijfde plek wist te bemachtigen.

Uitdagingen in Abu Dhabi

De Brit had geen makkelijke race in het Midden-Oosten. ‘De plekken waar we het moeilijk hadden waren duidelijk, dat waren gewoon de bochten met zeer lage snelheid’, legt hij uit. ‘Om eerlijk te zijn hadden we iets meer verwacht met de koelere temperaturen. Dus we misten zeker iets’, voegt hij hier met een kritische noot aan toe.

De McLaren-coureur kan wel een voorbeeld geven van wat hij liet liggen in de race. ‘Door het gebrek aan tempo moest ik heel hard pushen om de Mercedes en de Ferrari bij te houden. Toen ik dat deed, vernielde ik de banden heel snel.'

Verslagen door Leclerc

Als Norris op de vierde plek had kunnen eindigen, had hij Leclerc en Alonso kunnen verslaan in het kampioenschap en daar op de vierde plek kunnen eindigen. ‘Zit het in je achterhoofd? Ja. Zou ik graag vierde zijn geworden? Ja’, geeft de McLaren-coureur eerlijk toe.

Norris wist de Monegask en Spanjaard echter niet achter zich te houden in het kampioenschap. ‘Charles heeft me verslagen, daar kon ik helaas niets aan doen. Hij had een heel goed weekend’, zegt de Brit eerlijk. De Monegask wist in Abu Dhabi even het gevecht aan te gaan met Max Verstappen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Dit was door Norris zijn mindere resultaat echter genoeg om een plekje te stijgen in het kampioenschap.

De McLaren-coureur houdt echter zijn hoofd koel over zijn verlies. ‘Als je niet eerste bent, ben je laatste’, begint hij. ‘Het maakt me dus niet zoveel uit. Het verandert niets, het verandert mijn mentaliteit op geen enkele manier’, voegt hij hieraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws