Wolff overtuigd: 'Dit doet niks af aan het feit dat Hamilton de beste coureur wereldwijd is' Formule 1
Formule 1

Wolff overtuigd: 'Dit doet niks af aan het feit dat Hamilton de beste coureur wereldwijd is'

Wolff overtuigd: 'Dit doet niks af aan het feit dat Hamilton de beste coureur wereldwijd is'

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt Lewis Hamilton nog altijd de beste coureur. De zevenvoudig wereldkampioen kende een lastig laatste deel van het seizoen, en gaf de laatste weekenden ook meerdere malen aan dat hij blij was dat hij bijna van de W14 af was. Wolff kan begrijpen dat zijn coureur de auto afkraakt, en hoopt hem snel competitiever materiaal aan te kunnen bieden.

Mede dankzij een diskwalificatie in Austin eindigde Hamilton slechts éénmaal in de top zes in de laatste zes Grands Prix. De drie slotraces leverden een achtste, zevende, en negende plek op. 'Lewis had gewoon een slecht weekend, dat is een feit', geeft Wolff toe bij RaceFans. 'Dat doet echter niks af aan het feit dat hij de beste coureur wereldwijd is. Als we hem een goede auto kunnen geven, vecht hij voor het wereldkampioenschap. Daar twijfel ik niet over.'

In een topauto komt Hamilton tot leven

Voor het eerst sinds 2011 won Mercedes dit jaar geen enkele race. 'Het moge duidelijk zijn dat als je een Formule 1-auto hebt zoals wij nu hebben, dat je je daar niet comfortabel in voelt. Je hebt goede en slechte weekenden. Het blijft zo dat als Lewis een doelwit voor zich heeft rijden, en het om het winnen van de race gaat, dat de echte Lewis tot leven komt. We moeten hem gewoon de juiste auto geven', weet de Oostenrijker. Hamilton klaagde al op vrijdag dat er iets mis zou zijn met zijn auto.

De teambaas van de Duitse fabrikant kaart daarbij ook aan dat Hamilton niet de enige was met een zwakker weekend. 'Als je de prestaties van Ferrari ziet in de laatste paar races, liepen we dit weekend gewoon een beetje achter de feiten aan. Het is om bepaalde redenen gewoon lastig om de auto goed af te stellen. Datzelfde zag je ook wel bij Carlos Sainz, die nooit echt serieus meedeed dit weekend, en hetzelfde gold voor Lewis.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws